Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Kalorické Tabulky mi snížily hmotnost a zvýšily sebevědomí

Úchvatné příběhy uživatelů aplikace Kalorické Tabulky jsou pro nás tou největší odměnou.

S mnohými z vás se setkáváme průběžně na jejich cestě v rámci našich uzavřených skupin. A pak jsou lidé, kteří dají prosté konstatování, že začínají, a cca za rok nasdílejí bombastický výsledek.

Dnes vás chceme seznámit s Johnou. Vloni touto dobou napsala, že začíná, a požádala ostatní členy skupiny, aby jí ukázali svoje proměny. Potřebovala trochu motivace. A tu dostala. Po roce přidala proměnu svou.

Chci být krásná, hubená, sebevědomá, schopná ženská

A tady je její příběh, v kterém se jistě najde nejedna žena. Ať se vám daří. 

Od dětství jsem byla tlustá. Takové malé kulaté stvoření, které nebylo nikdy moc oblíbené. V dospívání to nebylo jiné. Měla jsem období, kdy jsem třeba byla hubenější, než tomu bylo obvykle. Ale hubená zkrátka nikdy. Myslím, že za to mohly návyky, které jsem se naučila doma. U nás toho k jídlu moc nebylo. Mamka samoživitelka, která nám (mám tři sestry) kupovala jídlo tak, aby nás nasytilo a bylo levné. Únava, chutě, tloustnutí – na všech z nás se to podepsalo. Rozhodně mamce nic nevyčítám, dělala všechno, co bylo v jejích silách, aby nás uživila.

Vezlo se to se mnou až donedávna. Neměla jsem vůbec žádné tušení, jak výživa funguje, ani vůli dozvědět se o jídle něco víc. Neviděla jsem důvod. Přece když je člověk tlustý, tak se přejídá. A abych mohla hubnout, musím přestat tolik jíst. Začarovaný kruh, který, myslím, zná spousta z vás.

Po střední jsem se sebou chtěla začít něco dělat. “Zhubnu jedině pohybem, takže musím být každý den ve fitku a potit krev,” znělo mi v hlavě. Začala jsem teda cvičit. Naštěstí jsem měla kamaráda, který mě to všechno naučil – jak cvičit, co cvičit, kdy cvičit. Něco jsem díky tomu zhubla, ale nebylo vyřešené jídlo. Takže se to po půl roce zastavilo. Ztráta motivace. A zase nabírání.

Problémy se sebevědomím nemusím popisovat, to je jasné. Mám v hlavě nastavené, že pokud nebudu hubená, tak nebudu ani hezká. A nikdo mě nebude chtít. A když jsem teda tlustá, tak se nemusím o sebe ani moc starat, protože to stejně nevylepším. Nemělo to cenu, připadala jsem si trapně a vůbec se nesnažila zkrášlovat. Nenamalovaná, nehezky oblíknutá, s uhry, tlustá, s nulovým sebevědomím – kdo by mě chtěl? Deprese, únava, žádná chuť žít. Nic se mi nechtělo. Byla jsem unavená životem a neskutečně nešťastná.

Musím s tím něco udělat. Nechci, aby mi někdo říkal, že jsem velmi neatraktivní, neschopná a podprůměrná holka. Chci být krásná, hubená, sebevědomá, schopná ženská,” řekla jsem si. A tím začal boj o samu sebe. Projela jsem na sociálních sítích skrz na skrz informace o hubnutí a narazila na Kalorické Tabulky.

  • Koukala jsem i na různé diety, ale můj selský rozum se přihlásil o slovo a řekl, že chceme zhubnout jídlem, které normálně jím, a ne jíst něco, co mi nechutná. Tak jsem ho poslechla.

Spočítala příjem, nastavila tabulky a opřela jsem se do toho. Byla jsem v té době na pracovní neschopnosti kvůli zádům. Měla jsem tedy příjem s nulovou aktivitou a prvních čtrnáct dní jsem si dala jen “informativních”, abych se v tom zorientovala. Jen jsem si tak hrála, abych pochopila, jak na to. Zjišťovala jsem, kolik čeho a jak. Kupodivu mi to šlo hned. Pochopila jsem to celkem rychle. Nastavila si režim a prvních osm týdnů šlo krásně kilo týdně dolů.

Poté jsem se stěhovala zpátky domů po nevydařeném vztahu (ano, kvůli mé tloušťce, kdy mě “přítel” dal psychicky do stavu, který jsem psala výše) a tam už to šlo hůř. Začala jsem i chodit do práce, tak jsem si zvedla aktivitu na lehkou. Pracuji jako pečovatelka a návštěvy nám nosí samé dobroty. Za tu dobu na neschopence jsem se ale naučila jíst tak, abych si něco dobrého dát mohla. Nebylo to sice kilo týdně, ale kilo cca za tři týdny. Nevadilo mi to. Šlo to dolů a mně se psychicky dělalo lépe. Zvládla jsem to.

Naučila se jíst, uvažovat o jídle. Nebát se jídla. Občas jsem i cvičila, ale tak nepravidelně a tak málo, že to nestojí za zmínku (a ani si zvyšovat kalorie). Teď je to rok, co jsem začala. Mám 20 kilo dole a ještě 10 kg mi zbývá do plochého břicha. Sebevědomí mám snad největší, jaké jsem kdy měla. A uvědomila si, že vztahy s lidmi nejsou o váze, ale o vašem psychickém uvažování, který o sobě máte.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

6.6.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024