Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Iva: Moje tipy na jednodenní výlety a rady, jak si cestu naplánovat a co si zabalit s sebou

V našich uzavřených skupinách na facebooku se den co den těšíme nejen z úspěchů uživatelů Kalorických Tabulek v podobě úžasných proměn, ale jsou tam k dispozici také báječné recepty či inspirace na pohybové aktivity.

Pokud stejně jako my cestujete rádi po naší krásné zemi, tak čtete pozorně dál.

@if_na_cestach

Tentokrát se totiž o svoje tipy na výlety podělila slečna Iva, která k textu s praktickými radami přidala i krásné fotokoláže. Děkujeme a vám přejeme, ať vás obyčejná chůze nadchne a dovede k vytyčenému cíli:

Zdravím všechny, kteří mají rádi aktivní život a především nejrůznější výlety a procházky. Možná někteří znáte moje příspěvky, které do skupiny vkládám přibližně jednou týdně. V tomto článku jsem vám na žádost redakce Kalorických Tabulek sepsala pár nápadů na jednodenní pěší výlety, které se snažím absolvovat každý víkend.

Iva: Moje tipy na jednodenní výlety a rady, jak si cestu naplánovat a co si zabalit s sebou

Chodím od jara do zimy a trasu si vždy plánuji podle sebe přes mapy.cz a jejich turistické mapy. Je tam i hodně fotek zajímavých míst, takže si jednoduše můžete cestovat prstem po mapě a rozhodnout se, kam byste se chtěli podívat i ve skutečnosti. Trasu si vždy naplánuji dopředu a potom uložím do aplikace mapy.cz, protože jako správná ženská nemám příliš dobře vyvinutý orientační smysl. A mapy mi hodně pomohou, abych se neztratila.

na jednodenní výlet mi stačí malý batůžek s objemem 9 l

 

Než vyjdu, zapnu si v aplikaci stopaře a celou trasu mám potom monitorovanou. Po výletě si ji uložím do aplikace. Vidím tak hezky, kudy jsem šla, jak daleko, jakou rychlostí včetně výškového profilu. Někdy se popovezu autobusem, jindy popojedu vlakem. Aplikace vám ukazuje, kdy byste měli být v cíli, takže se od toho dá dobře odrazit, abyste cestu zvládli projít včas.

Iva: Moje tipy na jednodenní výlety a rady, jak si cestu naplánovat a co si zabalit s sebou

Je to tak na průměrné tempo 4 km/hod, takže pokud chodíte kolem 6 km/hod jako já (což odpovídá trénovanějším jedincům – poznámka redakce), může se vám stát, že v cíli budete dřív i o pár hodin. Záleží samozřejmě na terénu.

Můj rekord byl do této chvíle 60 km a nemám potřebu ho zatím překonávat. Ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami máme i takové borce, jako je Jarda Kolařík, který za den ušel i neuvěřitelných 94 km a je pro ostatní skvělou motivací a inspirací.

@if_na_cestach

I tak bych vám ale ráda poradila, abyste si cíle nastavovali podle sebe, dle svých aktuálních možností a zdravotního stavu. Nesnažte se v tomto ohledu nikoho kopírovat a překonávat byste měli jedině sami sebe.

Jinak na jednodenní výlet mi stačí malý batůžek s objemem 9 l. Oblíbila jsem si ten od značky Osprey (odkaz na recenzi slečny Ivy najdete ve výše zmíněné skupině, poznámka redakce). Vejdou se do něj všechny nezbytnosti.

@if_na_cestach

Na cesty v batohu teď v létě nosím např. větrovku, deštník, powerbanku, náhradní ponožky, pití, proteinové nebo sacharidové tyčinky, sušené maso, oříšky, kvalitní čokoládu, žitné housky se šunkou, sýrem a jablko, ráda si taky udělám karlovky z ovesných vloček od našeho oblíbeného Káji Švejdy.

na jednodenní výlet mi stačí malý batůžek s objemem 9 l

Abych nemusela nosit několik litrů vody v těchto horkých dnech a zároveň pila adekvátně, snažím se hledat v mapách i různé studánky s pitnou vodou, kde potom vodu jednoduše doplním. Obvykle si vystačím s litrovou lahví.

@if_na_cestach

Vzhledem k tomu, že bydlím na jihu Čech, většinu svých výletů podnikám v této části republiky. Prostřednictvím obrázků vám přidávám pár tipů na místa, která se mi hodně líbila, a pokud vás zajímají další tipy, najdete mě na instagramu jako @if_na_cestach.

@if_na_cestach

Cestujte, poznávejte, sbírejte zážitky a možná někteří zjistíte, že pro hezká místa nemusíte cestovat stovky kilometrů za hranice, protože i u nás je spoustu krásných míst, o kterých lidé ani netuší.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Pavla Janovská DiS: Lidem, kterým se nechce vařit, bych doporučila si krabičky s vyváženým jídlem prostě objednat

Pavla Janovská DiS: Lidem, kterým se nechce vařit, bych doporučila si krabičky s vyváženým jídlem prostě objednat

V rámci rozhovoru, který jsme pro vás připravili, vyšlo najevo, že by bylo vhodné mimo jiné připomenout rozdíl mezi výživovým poradcem a nutričním terapeutem.

Na první pohled se to může zdát nepodstatné, ale pokud někoho dlouhodobě trápí nadbytečná kila a zdravotní problémy, je důležité umět si vybrat. Ano, odborná pomoc něco stojí, ale jak zazní v odpovědích níže: Má něco větší cenu než vlastní zdraví?

Celý článek 21.7.2022 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

8.8.2022 Články, Fitness a wellness

Související články

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Cvičím a sportuju celý život. Sport je i součástí mé práce, neboť aktivně vedu jako trenérka lekce pohybu.

Přesto jsem byla poslední roky s vlastním tělem nespokojená. Z mnoha zdravotních, osobních i celosvětových důvodů šla poctivá péče o mne stranou. Byla jsem zvyklá být ve formě, ale ta najednou „zmizela“.

Celý článek 12.2.2024

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Extrémní horko, nebo nepředstavitelný mráz? Saunu už většina z nás zkusila. Pokud se v ní cítíme dobře, přináší nám řadu benefitů.

A stejně tak pár minut v nepředstavitelném mrazu dokáže s naším tělem zázraky….

Celý článek 16.12.2023