Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Bohumila: Kalorické Tabulky jsou životní styl, který mě velmi baví

Ačkoliv příběhy uživatelů aplikace Kalorické Tabulky sledujeme mnoho let, nepřestáváme žasnout nad tím, co dokáže lidské odhodlání.

Přečtěte si příběh paní Bohumily, která začínala hubnout na váze 127 kg se třemi dětmi a hromadou léků.

Je mi velkou ctí podělit se o svoji zkušenost s aplikací KalorickéTabulky.cz, odpověděla na naši prosbu ohledně zveřejnění své cesty sympatická maminka tří dětí.

Bohumila: Kalorické Tabulky jsou životní styl, který mě velmi baví

„Ahoj, jmenuji se Bohumila a jsem obézní“ – takto bych se mohla představovat ještě začátkem letošního roku. Nyní jsem sice ještě stále ve fázi redukce, ale mám za sebou pokoření prvního milníku, a to váhu začínající číslovkou 9. Zhubla jsem tedy zatím 27 kg. A ještě zhruba 15 až 20 kg bych ráda sundala. Ale měla bych se vrátit na začátek.

Vždycky jsem byla „kus valašské cérky“. Kdysi mi moje známá říkala: „Bohu, ty nejsi tlustá, ty jsi jen taková všude velká.“ Tenkrát jsem z toho byla celá špatná, nosila jsem velikost 40-42 a připadala jsem si jako hroch. Kdybych tak věděla, že za pár let se dostanu na velikost 50-52!

Při prvním těhotenství jsem přibrala asi 22 kilo. Zhruba půl roku po porodu jsem byla téměř na své váze, jenže pak se mi zbláznilo tělo a já během dvou měsíců přibrala zpět 20 kg.

Jak je to možné? Nejspíš hormony, voda. Když se ohlédnu zpět, jedla jsem celkem málo. Objevily se ženské zdravotní problémy a já jen sledovala, jak kynu. Byla jsem zoufalá a v depresích. A to jsem ještě nevěděla, co vše mě čeká.

Jelikož mě doktoři postavili před rozhodnutí – buď zkuste hned další dítě, nebo půjde vše ven, nezbývalo mi moc energie řešit postavu a kila navíc.

  • Začal boj o to stát se podruhé mámou a mou snídaní se stala hrst léků.

Po dlouhých pěti letech jsem chovala v náručí druhý uzlíček štěstí a po zavedení příkrmů jsem se rozhodla, že je na čase konečně se sebou něco dělat. Váha tenkrát ukazovala otřesných 122 kg a já se rozhodla zaplatit si jídelníček, který budu moct i při kojení dodržovat. Vše šlo skvěle. Když jsem zhubla nějakých 12 kg, začala mi váha stagnovat. Navíc jsem se cítila divně.

  • Mé tušení se potvrdilo – byla jsem znovu těhotná. Jídelníček šel tedy stranou.

Střídaly se mi dny šíleného nechutenství a pak naopak dny zvláštních chutí, takže jsem hubnutí nechala plavat. Po porodu dcery jsem si říkala, že zase počkám na zavedení příkrmů a vrátím se k jídelníčku.

V té době se mě nejstarší syn začal ptát, jestli zase nebudu mít další miminko. Moc mě to zamrzelo a uvědomila jsem si, jak se za mě musí chudák stydět.

Zařekla jsem se, že takto tedy ne. Nachystala jsem si aplikaci KalorickéTabulky, vypočítala si příjem i s ohledem na kojení a vrhla se na svou novou cestu, kterou nehodlám vzdát.

Začala jsem dne 8. března 2022 s váhou 127 kg. Poctivě jsem se změřila, vyfotila a vrhla se plnit zelená kolečka. Ze začátku to šlo velmi rychle, ale necítila jsem se nejlíp – často mi bušilo srdce, špatně jsem spala. V obavách jsem zašla k doktorce, kde se po odběru zjistil problém se zrychlenou štítnou žlázou.

Nasadili léky, jenže prvních pár dní se mi trochu zavodnilo tělo a pár kg šlo zase nahoru. To byl pro psychiku velký nápor, ale pomohlo mi projít si proměny na blogu Kalorických Tabulek i v uzavřené skupině na Facebooku a najednou byla opět chuť s tím něco dělat.

Vážím se každý den, měřím a fotím jednou za měsíc. Sleduju, jak mi začíná být oblečení volné a užívám si pocit, když tlačím do kopce dvojkočár, nejsem zadýchaná a ještě zvládnu dětem zpívat.

Bohumila: Kalorické Tabulky jsou životní styl, který mě velmi baví

Příjem se snažím plnit na 95 až 100 %. Nebráním se oslavám, párkrát byl cheat day. V létě jsem zvládla grilovačky i dovolenou plnou výletů a mlsot. Často si píšu s kamarádkou, která „drží Tabulky“ se mnou a vzájemně se podporujeme. Mé hubnutí je zatím hlavně o stravě a občasných procházkách. Sportu moc neholduji – hlavně ze zdravotního důvodu, který mě trochu omezuje v pohybu. Nicméně při rehabilitaci se postupně zlepšuji, takže věřím, že pak najdu i sport, který mi nebude vadit a bude mě i bavit. Kalorické Tabulky jsou životní styl, který mě velmi baví. Získala jsem přehled o tom, co jednotlivé potraviny obsahují, dokážu si pohlídat dostatek bílkovin a i rodina si zvykla na to, že si vše vážím. Jediné mínus to má – pomalu nemám co na sebe (smích). Kalorické Tabulky mají smysl! Jděte do toho!

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

9.11.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024