Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Odborníci, kteří vám mohou pomoci na vaší cestě za vysněnou postavou

Celý život bojujete s nadváhou a jste věčně nervózní a protivní?

Zkoušeli jste všechny možné diety – jíst jenom salátovou okurku, nejíst pečivo, nejíst cukr, jíst jen ráno, jíst podle hollywoodské herečky, nebo taky nejíst vůbec.

Zdá se, že nic nefunguje? Přitom je to tak snadné: Aby člověk zhubnul natrvalo a zdravým způsobem, musí být v tzv. kalorickém deficitu. Jedním z nejlepších pomocníků na trhu jsou Kalorické Tabulky. Jednoduchá aplikace, díky které si můžete hlídat to, co jíte, zjistíte, z čeho se skládají různá jídla, a ukáží vám směr, jakým se ve svém stravování můžete dát. Věřte, že to funguje.

Kalorické Tabulky: Mít „zelená kolečka“ nestačí?

Zapisování příjmu a výdeje samozřejmě může být pro někoho v každodenním životě složitější, než se zdá. Rozlišit, jaké potraviny jsou vhodné, které naopak vynechat a zda vůbec, co vlastně znamenají všechna ta barevná kolečka, proč musím denně přijímat takové množství bílkovin a dalších makroživin.

Ve chvíli, kdy vám ze všeho jde hlava kolem, doporučuji obrátit se na vhodného odborníka a investovat tak do svého zdraví.

Ale jak vybrat? Kdo je pro mě vhodný a zda se vůbec něj mohu spolehnout? Odborníky, kteří vám mohou pomoci a být podporou, bych osobně rozdělila do tří kategorií:

Výživový specialista

Člověk obvykle bez jakéhokoliv vzdělání, který nabízí své jídelníčky a služby pouze na základě osobních zkušeností, protože už zhubnul XY. Jeho rady a stravovací plány jsou založené pouze na jeho osobních zkušenostech a většinou nemají ani špetku odbornosti.

Výživový poradce s certifikací nebo odbornou zkouškou

Člověk s určitým vzděláním, kurzem, seminářem. Tady je důležité zjistit, zda se tento poradce opravdu kvalitně sebevzdělává, zda si zjišťuje aktuální informace o zdravé výživě a snaží se mít odborné znalosti, které bude vhodně aplikovat do stravovacích plánů.

  • Jestli třeba nebude nabízet zbytečné suplementy a “zázračné vegety v prášku”, tzv. tahat z vás peníze víc, než je nutné.

Poradce tohoto typu poskytuje vhodné stravovací plány založené na důkladné přípravě spolu s vaší pomocí. Pokud se obrátíte na vzdělaného a kvalitními referencemi doporučeného člověka, můžete si být jistí, že jste udělali správnou věc.

Prvním krokem by mělo být slušné oslovení a zjištění informací, jak vypadají jeho služby, co vše obsahují a v čem tkví jeho stravovací plány. Jeho prvním krokem by mělo být zjištění si co nejvíc informací o vás, vašem zdravotním i psychickém stavu, pracovním vytížení apod.

  • Nejlépe vše zjistí na základě určitého dotazníku s řadou otázek. Čím víc otázek, tím bude spolupráce kvalitnější.

Proto byste mu měli během spolupráce říkat co nejvíce a on by pro vás měl být oporou a motivací.

Nutriční terapeut

Člověk s vysokoškolským lékařským vzděláním, na kterého se obracíme hlavně, pokud máme zdravotní problém.

Nejdůležitější, na koho bychom se měli spolehnout, jsme ovšem my sami. Každý člověk je originál. Nikdo ze zmíněných poradců vám nezaručí úspěch, pokud vy sami nebudete chtít. Na každého navíc všechny principy zdravé redukce působí jinak. Jinými slovy – správný výživový poradce by vám měl ukázat ten správný směr, měl by vás naučit základní principy stravování tak, abyste se v budoucnu dokázali řídit sami. Abyste věděli, co je pro vás dobré a co špatné (a to vše dokáže psychika a emoce). A pak už je to na vás. Hodně štěstí.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Hellča Vávrová
https://www.instagram.com/cobuduzasvarit

  • Certifikovaný poradce pro výživu a suplementaci.
  • Pomůže vám, jak zhubnout nebo nabrat svaly zdravě a udržitelně.
  • Ukáže, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.
  • Ráda vás nasměruje na cestu svého lepšího já a povede po ní.
  • Recepty vkládá na Vaříme zdravě s Léňou a Hellčou
  • Kontakt: vavrovahelena7@gmail.com

15.2.2023 Články, Jak si udržet zdraví, Jak zhubnout

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024