Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Ludmila (67 let): Když mám nyní dostatek bílkovin, zmizely chutě na sladkosti

V naší skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami nalézají společnou řeč lidé všech věkových kategorií.

Těší nás, že své příběhy a tipy tam sdílejí nejen mladé maminky na mateřské, které chtějí zhubnout po těhotenství, ale také úžasné a charismatické ženy, které se prostě chtějí cítit dobře ve svém těle. A změny v jídelníčku si doslova užívají.

Velkou radost nám mimo jiné udělal nedávný příspěvek, jenž vložila paní Ludmila, která svým vitálním vzhledem okamžitě upoutala pozornost ostatních členů.

Ludmila (67 let): Když mám nyní dostatek bílkovin, zmizely chutě na sladkosti

 

A jak už je naším zvykem, požádali jsme ji o sepsání stručného příběhu, jenž by motivoval ostatní uživatele aplikace Kalorické Tabulky. Tady jsou její slova. Děkujeme.

Jsem zubní lékařka v penzi. Celý život jsem se snažila sportovat a žít aktivně – v mládí jsem hrála volejbal, později všechno možné, včetně posilovny a spinningu. Nyní mi vzhledem k podstoupeným operacím hlezenního a kolenního kloubu zůstala jen chůze. Chodíme téměř denně, minimálně hodinu, průměrnou rychlostí 5 km/hod. Využíváme mírně zvlněný terén v okolí našeho města, jež je bránou Jeseníků.

Musím říct, že ačkoliv jsem se vždy hýbala a měla tedy sportovní postavu a slušné svalstvo, tak celý život jsem bojovala s váhou. Se střídavými úspěchy, to zná asi skoro každý, kdo čte tyto stránky.

  • Zkoušela jsem i populární keto, paleo atd. Až jsem objevila aplikaci Kalorické Tabulky. A s nimi to šlo celkem hladce.

Začala jsem se svými 172 cm na váze 93 kg vloni v červnu. Nyní mám 81 kg a jsem celkem spokojená. Do mého cíle mi chybí 2 kg.

Mám nastaveno podle toho, co mi vypočítala přímo aplikace Kalorické Tabulky. A „jen“ se snažím o „zelená kolečka“.

Samozřejmě jsem podnikla jisté změny ve stravování. Zařadila jsem do jídelníčku tvarohy, řecké jogurty a proteinové pudinky. Jím více zeleniny na úkor ovoce. Všimla jsem si také toho, že když konzumuji nyní dostatek bílkovin, nemám chutě na sladkosti. Miluji ryby a bílé i červené maso, ale omezila jsem uzeniny. Skleničky bílého vína se ovšem nevzdám…

Žádný vzorový vzorný jídelníček jsem neměla a nemám. Vařím si a jím, abych se vešla „do koleček“ aplikace Kalorické Tabulky.

Nastoupit na cestu změny kupodivu nebylo vůbec těžké. Šlo to velmi hladce. Po dvou měsících se ke mně přidal i manžel. Máme to jako společnou zábavu a navzájem se hecujeme.

A úspěch? Ano, cítím se výborně, vypadám lépe a nebudu se bát svléknout se do plavek.

Vzkaz pro ostatní: Jde to i nám starším. Navíc na to máme čas a zkušenosti nejen v kuchyni…

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Domácí vs. kupované instantní kaše

Domácí vs. kupované instantní kaše

S příchodem sychravého počasí se u většiny z nás začínají probouzet chutě na teplá a vydatná jídla. Mezi takové pokrmy můžeme rozhodně zařadit kaše, ať už sladké, či slané.

Co by snídaňová kaše měla obsahovat, aby nás dobila energií a dostatečně zasytila na celé dopoledne? Mohou být správnou volbou i instantní kaše?

Celý článek 14.11.2022 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

24.3.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Ve dnech, kdy se začínají objevovat vyšší teploty a tím pádem zásadní změny oblečení, přichází každoročně větší vlna hubnutí. To je zkušenost z praxe.

A lidé také řeší, jak mají vlastně s hubnutím začít, na co se zaměřit, jaké kroky zvolit, aby nepřepálili start.

Celý článek 2.5.2024

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024