Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Kačenka: Zapisování jídelníčku do aplikace Kalorické Tabulky beru jako hru, která mě baví dodnes

Přinášíme vám další povzbuzení z naší skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Příspěvky, jako je ten dnešní, nám dělají skutečnou radost. To, že skupina funguje a pomáhá tolika lidem, není naše zásluha. Je to díky lidem, kteří povětšinou sami s naší aplikací již zhubli a není jim zatěžko poradit začátečníkům.

Vlastně sami považujeme za zázrak, že je v ní tolik ochotných lidí poradit, podpořit a v neposlední řadě inspirovat vlastními jídelníčky. Dnes vám představíme sympatickou ženu, která na Facebook vkládá věci pod nickem Kačenka Bůtelátko. Baví nás dlouhodobě sledovat její cestu, jednotlivé kroky, a tleskáme jejímu přístupu krok za krokem postupovat tak, aby to člověka bavilo.

Kačenka: Zapisování jídelníčku do aplikace Kalorické Tabulky beru jako hru, která mě baví dodnes

Sama říká, že její cesta ještě není u konce. Ale jelikož na ni před nedávnem „vyskočila“ fotka, jež jí ukázala, že už něco shodila, rozhodla se podělit o svůj příběh. A my s jejím svolením vkládáme její zkušenosti i na náš blog.

Tady už jsou její slova.

Moje cesta začala na konci roku 2019, kdy mi váha ukázala 120 kg a já si s hrůzou uvědomila, že je mi 29 let a vážím jako slůně. Ale chybí mi při té váze ta jeho roztomilost. Nejprve jsem trošku změnila jídelníček – ubrala fastfood, popcorn a sladké…

Na jaře jsem začala chodit více pěšky. Každý den jsem se snažila mít minimálně těch doporučovaných 10 000 kroků. Jak na to? Začala jsem vystupovat z autobusu před cílovou stanicí a domů docházela prostě pěšky. Postupně jsem vystupovala dřív a dřív, až jsem ve finále chodila cca 8 km skoro každý den – a to rychlou chůzí. V tomto režimu jsem jela cca rok a půl. Za tu dobu jsem dala dolů svých prvních 15 kg. Ale pak nastala stagnace.

Stáhla jsem si Kalorické Tabulky a začala je vyplňovat dne 17. 6. 2021. Tou dobou jsem vážila okolo 105 kg. A nechtělo se to hnout. Vždy jsem si myslela, že zapisovat jídelníček do aplikace Kalorické Tabulky je obtěžující a omezující – vše vážit, zapisovat, plánovat…

  • Ale já to začala brát jako hru, která mě baví dodnes. A upřímně už nevím, jak bych bez toho mohla žít – zapisování se stalo mým životním stylem.

Ze začátku jsem se v tom samozřejmě plácala, nastavovala si aplikace dle všech možných návodů na internetu, pořád to měnila, často jedla málo atd.

Pak jsem našla skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami, jež mi pomohla vše pochopit a lidé v ní nastavit Kalorické Tabulky tak, jak to má být. Tímto bych všem chtěla ze srdce poděkovat za pomoc a trpělivost.

Neříkám, že jsem vždy na 100 % zelená (kolečka v aplikaci, poznámka redakce), občas mám prasící záchvaty, ale už se z toho nehroutím, ani když se dostanu na 200 %!

Byly doby, kdy jsem jakékoliv červené kolečko nesla hodně špatně, až jsem z toho zvracela, čili jsem si podvědomě vytvořila v hlavě problém, jenž se mi naštěstí podařilo odbourat. Už vím, že za jeden den nebo týden se mi ta kila nevrátí. Důležité je nepolevit a držet se co nejvíce zelených koleček.

Kačenka: Zapisování jídelníčku do aplikace Kalorické Tabulky beru jako hru, která mě baví dodnes

Také si dobře uvědomuji, že jsem se na těch 120 kg nedostala za týden, takže to zkrátka neshodím hned. Právě tohle uvědomění, že to bude chtít svůj čas, bylo pro mě osobně celkem těžké a trvalo mi dlouho to přijmout. Ale vše je v hlavě a nyní vím, že to zvládnu. Mám momentálně sice trošku krizi, spojenou se stresem, takže ne vždy se „zelenám“, ale vím, že to zase přejde.

Jsem velmi vděčná za podporu rodiny, partnera a kamarádů. S Kalorickými Tabulkami jsem za necelé dva roky dala dolů dalších 20 kg. Nyní vážím cca 85 kg, chtěla bych dát dolů ještě cca 10 kg, ale jsem spokojená i takto. Jen ještě zpevnit tělo.

Dál chodím pěšky, jezdím na kole nebo doma na orbitreku. Miluji vodu a plavání. Nyní jsem začala i běhat a mám v plánu začít doma lehce posilovat. Koupila jsem si gumu na cvičení. Pohyb mě musí bavit, takže u toho občas blbnu a dělám si to hezké pro sebe, když to jde.

Moje poselství, jestli to tak mohu nazvat, je vytrvat, nevzdávat to a když se ujede, nehroutit se z toho. A hlavně kvůli tomu nekončit. Nečekat rychlé hubnutí, bez práce. Velká změna chce svůj čas.

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

24.4.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024