Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Chutné recepty, po kterých se hubne, od foodblogerky Katchaby, autorky knižního bestselleru, jež v žebříčku nejprodávanějších knih předběhla i Dana Browna!

Foodblogerka, známá pod přezdívkou KATCHABA, zaznamenala v posledním roce nečekaný ohlas na sociálních sítích a velký úspěch na knižním trhu.

Právě v těchto dnech vychází její druhá kniha a vy se zde nyní můžete podívat na tři její recepty, které poskytla Kalorickým tabulkám.

Velmi zajímavý příběh ženy, která prošla úchvatnou proměnou, si můžete přečíst v článku Proč má ráda sebe a velryby, vysvětluje známá foodblogerka Katchaba. Podívejte se na její neuvěřitelnou proměnu!

Recepty, po kterých se hubne: „NEBOJTE SE JÍST – A HUBNOUT!“ vzkazuje Katchaba.

BROKOLICOVÝ QUICHE BEZ MOUKY

Potřebujeme:
1 sředně velkou brokolici
1 bílý řecký jogurt milko
4 vejce
šunku vysokoprocentní
1 mozzarelu
3 plátky 20% eidamu
sůl
koření – pepř, sušený česnek, tymián, kari, majoránka

Postup:
Brokolici omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté ji scedíme, nakrájíme na menší části a dáme do větší misky. Přidáme jogurt, rozmíchaná vajíčka, nakrájenou šunku (může být samozřejmě bez šunky nebo naopak s masíčkem), ¾ nastrouhané mozzarely, koření a promícháme. Směs vylijeme do zapékací misky, kterou jsme vystlali pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut. Těsně před koncem posypeme vrch koláče zbytkem nastrouhané mozzarely a eidamu a pečeme ještě přibližně 10 minut na funkci gril.

ČOKODORTÍK „KATCHABA“

Potřebujeme:
1 tabulku 80% a víc procentní čokolády
½ kostky másla
120 g celozrnné mouky
80 g žitné mouky
2 lžíce medu
1 pytlík třtinového skořicového cukru
2 lžíce holandského kakaa
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
1 čajovou lžičku instantní kávy
3 středně velká vejce
100 ml mléka nízkotučného nebo rostlinného
1 lžičku vanilkového extraktu

Postup:
Čokoládu rozlámeme a vhodíme do kastrůlku. Přilijeme trošku vody a necháme ji rozpustit. Poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v čokoládě rozpustit, aby vznikla jednolitá hmota. Poté přidáme instantní kávu a vanilkové aroma. Vzniklou hmotu nalijeme do mísy a necháme chvíli chladnout. Pak přidáme cukr, med, vidličkou našlehaná vajíčka a mléko, přičemž každé zvlášť šlehačem do těsta zašleháme. Dále přidáme mouku, kakao a na závěr kypřící prášek. Vše přisypáváme pomalu a metličkou důkladně vždy promícháme, aby nevznikly hrudky. Vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 45 minut.

BRČÁLOVÁ POMAZÁNKA

Potřebujeme:
lučinu light
tvarůžky
hrst špenátu
pepř
pár oliv, ale nemusí být

Postup:
Lučinu, tvarůžky a špenát umixujeme tyčovým mixérem. Lehce opepříme a přidáme nadrobno nakrájené olivy. Podáváme na opečeném žitném chlebíku.

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Tip redakce Kalorické Tabulky

Je to už nějaký ten pátek, kdy jsme pro uživatele aplikace www.kaloricketabulky.cz vytvořili místo, kde by se mohli vzájemně podporovat a radit si. Jde o uzavřené skupiny na facebooku s jasně daným obsahem: Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami a Chudneme a jeme zdravo s Kalorickými tabuľkami na Slovensku.

Chcete se také přidat? Jste vítáni! Jen si, prosím, pozorně přečtěte článek o tom, jak to ve skupině funguje. Jen tak se totiž budete cítit dobře a dozvíte se snadno vše, co vás zajímá.

Jak využít na 100 % skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

Z archivu aneb přečtěte si také:

Fitness instruktorka radí: Cvičte správně a dle svých možností

Fitness instruktorka radí: Cvičte správně a dle svých možností

V současné době více než kdy jindy využívá řada lidí volně dostupná cvičební videa na internetu. A zejména ženy se občas nechají nalákat na vyloženě zdravotně závadné programy.

Pomineme-li fakt, že na internet si každý může nahrávat, co chce a bez jakéhokoli odborné kontroly, je dalším problematickým prvkem adekvátnost dané lekce pro konkrétního člověka.

Celý článek 1.2.2021 4

redakce
www.kaloricketabulky.cz

12.8.2018 Články, Recepty a výživa

Související články

Základní složky stravy: sacharidy, bílkoviny a tuky

Základní složky stravy: sacharidy, bílkoviny a tuky

Mezi základní složky stravy patří sacharidy, bílkoviny (proteiny) a tuky (lipidy). Tyto organické látky nazýváme makroživiny nebo také makrosložky.

Výživu pak doplňují vitamíny, minerální látky a fytonutrienty – těmto látkám říkáme mikroživiny nebo také mikrosložky, protože tělu většinou neposkytují energii, ale hrají nepostradatelnou roli v našem metabolismu a na celkové množství jich potřebujeme významně méně.

Celý článek 17.3.2024

Polévka je grunt…

Polévka je grunt…

Říkaly nám to už naše babičky, ale je to pravda? Dokáže nás zasytit jenom polévka?

Na tu druhou otázku jsem nedávno dostal odpověď v pražském areálu SAPA, kam si občas se synem zajdeme koupit nějaké exotické pochoutky, koření a na oběd. Na jednom rohu je bistro, kde pán vaří jen a pouze kapří polévku. Nečekal jsem však, že dostaneme skoro litrový lavor, pardon velký talíř, plný rybího vývaru, nudlí, zeleniny a opečených kousků kapra. Měli jsme problém polévku dojíst a vlastně jsme pak dlouho, dlouho neměli hlad.

Celý článek 29.2.2024

Obiloviny v teplé kuchyni

Obiloviny v teplé kuchyni

Jíme ovesné vločky zalité studeným mlékem či rozmíchané v jogurtu, veškeré druhy pečiva jak běžného, tak celozrnného, které se z obilnin vyrábějí…

A to vše samozřejmě proto, že obiloviny jsou významným zdrojem vlákniny, bílkovin, vitamínů skupiny B včetně riboflavinu, minerálních látek, především železa, ale také zinku, jódu, mědi, manganu, vápníku, draslíku a hořčíku, a rovněž jsou zdrojem antioxidantů (selen, vitamín E).

Celý článek 25.1.2024