Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Chutné recepty, po kterých se hubne, od foodblogerky Katchaby, autorky knižního bestselleru, jež v žebříčku nejprodávanějších knih předběhla i Dana Browna!

Foodblogerka, známá pod přezdívkou KATCHABA, zaznamenala v posledním roce nečekaný ohlas na sociálních sítích a velký úspěch na knižním trhu.

Právě v těchto dnech vychází její druhá kniha a vy se zde nyní můžete podívat na tři její recepty, které poskytla Kalorickým tabulkám.

Velmi zajímavý příběh ženy, která prošla úchvatnou proměnou, si můžete přečíst v článku Proč má ráda sebe a velryby, vysvětluje známá foodblogerka Katchaba. Podívejte se na její neuvěřitelnou proměnu!

Recepty, po kterých se hubne: „NEBOJTE SE JÍST – A HUBNOUT!“ vzkazuje Katchaba.

BROKOLICOVÝ QUICHE BEZ MOUKY

Potřebujeme:
1 sředně velkou brokolici
1 bílý řecký jogurt milko
4 vejce
šunku vysokoprocentní
1 mozzarelu
3 plátky 20% eidamu
sůl
koření – pepř, sušený česnek, tymián, kari, majoránka

Postup:
Brokolici omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté ji scedíme, nakrájíme na menší části a dáme do větší misky. Přidáme jogurt, rozmíchaná vajíčka, nakrájenou šunku (může být samozřejmě bez šunky nebo naopak s masíčkem), ¾ nastrouhané mozzarely, koření a promícháme. Směs vylijeme do zapékací misky, kterou jsme vystlali pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut. Těsně před koncem posypeme vrch koláče zbytkem nastrouhané mozzarely a eidamu a pečeme ještě přibližně 10 minut na funkci gril.

ČOKODORTÍK „KATCHABA“

Potřebujeme:
1 tabulku 80% a víc procentní čokolády
½ kostky másla
120 g celozrnné mouky
80 g žitné mouky
2 lžíce medu
1 pytlík třtinového skořicového cukru
2 lžíce holandského kakaa
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
1 čajovou lžičku instantní kávy
3 středně velká vejce
100 ml mléka nízkotučného nebo rostlinného
1 lžičku vanilkového extraktu

Postup:
Čokoládu rozlámeme a vhodíme do kastrůlku. Přilijeme trošku vody a necháme ji rozpustit. Poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v čokoládě rozpustit, aby vznikla jednolitá hmota. Poté přidáme instantní kávu a vanilkové aroma. Vzniklou hmotu nalijeme do mísy a necháme chvíli chladnout. Pak přidáme cukr, med, vidličkou našlehaná vajíčka a mléko, přičemž každé zvlášť šlehačem do těsta zašleháme. Dále přidáme mouku, kakao a na závěr kypřící prášek. Vše přisypáváme pomalu a metličkou důkladně vždy promícháme, aby nevznikly hrudky. Vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 45 minut.

BRČÁLOVÁ POMAZÁNKA

Potřebujeme:
lučinu light
tvarůžky
hrst špenátu
pepř
pár oliv, ale nemusí být

Postup:
Lučinu, tvarůžky a špenát umixujeme tyčovým mixérem. Lehce opepříme a přidáme nadrobno nakrájené olivy. Podáváme na opečeném žitném chlebíku.

Kontakt:

Více o autorce receptů v její skupině Jíme a hubneme s Katchabou

Z archivu aneb přečtěte si také:

Cecílie Jílková: Některé potraviny raději objednávám na internetu, je to rychlejší a někdy i levnější

redakce
www.kaloricketabulky.cz

12.8.2018 Články, Recepty a výživa

Komentáře

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani provozovatele blogu.

Přidat komentář

Související články

Zuzana Švédová: Jak si vyšperkovat zimní jídelníček

Zuzana Švédová: Jak si vyšperkovat zimní jídelníček

Zima, to je období ztišení se, přiblížení se ke svým kořenům, zaobírání se vlastním nitrem.

Člověk se více stahuje do sebe, aby pak na jaře opět rozproudil sílu, která se mocní s přibývajícím sluncem, prodlužujícím se dnem, teplem, jež nás vybízí užívat darů přírody vůkol.

Celý článek 18.1.2020 0