Chutné recepty, po kterých se hubne, od foodblogerky Katchaby, autorky knižního bestselleru, jež v žebříčku nejprodávanějších knih předběhla i Dana Browna!

Foodblogerka, známá pod přezdívkou KATCHABA, zaznamenala v posledním roce nečekaný ohlas na sociálních sítích a velký úspěch na knižním trhu.

Právě v těchto dnech vychází její druhá kniha a vy se zde nyní můžete podívat na tři její recepty, které poskytla Kalorickým tabulkám.

Velmi zajímavý příběh ženy, která prošla úchvatnou proměnou, si můžete přečíst v článku Proč má ráda sebe a velryby, vysvětluje známá foodblogerka Katchaba. Podívejte se na její neuvěřitelnou proměnu!

Recepty, po kterých se hubne: „NEBOJTE SE JÍST – A HUBNOUT!“ vzkazuje Katchaba.

BROKOLICOVÝ QUICHE BEZ MOUKY

Potřebujeme:
1 sředně velkou brokolici
1 bílý řecký jogurt milko
4 vejce
šunku vysokoprocentní
1 mozzarelu
3 plátky 20% eidamu
sůl
koření – pepř, sušený česnek, tymián, kari, majoránka

Postup:
Brokolici omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté ji scedíme, nakrájíme na menší části a dáme do větší misky. Přidáme jogurt, rozmíchaná vajíčka, nakrájenou šunku (může být samozřejmě bez šunky nebo naopak s masíčkem), ¾ nastrouhané mozzarely, koření a promícháme. Směs vylijeme do zapékací misky, kterou jsme vystlali pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut. Těsně před koncem posypeme vrch koláče zbytkem nastrouhané mozzarely a eidamu a pečeme ještě přibližně 10 minut na funkci gril.

ČOKODORTÍK „KATCHABA“

Potřebujeme:
1 tabulku 80% a víc procentní čokolády
½ kostky másla
120 g celozrnné mouky
80 g žitné mouky
2 lžíce medu
1 pytlík třtinového skořicového cukru
2 lžíce holandského kakaa
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
1 čajovou lžičku instantní kávy
3 středně velká vejce
100 ml mléka nízkotučného nebo rostlinného
1 lžičku vanilkového extraktu

Postup:
Čokoládu rozlámeme a vhodíme do kastrůlku. Přilijeme trošku vody a necháme ji rozpustit. Poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v čokoládě rozpustit, aby vznikla jednolitá hmota. Poté přidáme instantní kávu a vanilkové aroma. Vzniklou hmotu nalijeme do mísy a necháme chvíli chladnout. Pak přidáme cukr, med, vidličkou našlehaná vajíčka a mléko, přičemž každé zvlášť šlehačem do těsta zašleháme. Dále přidáme mouku, kakao a na závěr kypřící prášek. Vše přisypáváme pomalu a metličkou důkladně vždy promícháme, aby nevznikly hrudky. Vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 45 minut.

BRČÁLOVÁ POMAZÁNKA

Potřebujeme:
lučinu light
tvarůžky
hrst špenátu
pepř
pár oliv, ale nemusí být

Postup:
Lučinu, tvarůžky a špenát umixujeme tyčovým mixérem. Lehce opepříme a přidáme nadrobno nakrájené olivy. Podáváme na opečeném žitném chlebíku.

Kontakt:

Více o autorce receptů v její skupině Jíme a hubneme s Katchabou

Přidat komentář

Související články