Chutné recepty, po kterých se hubne, od foodblogerky Katchaby, autorky knižního bestselleru, jež v žebříčku nejprodávanějších knih předběhla i Dana Browna!
Foodblogerka, známá pod přezdívkou KATCHABA, zaznamenala v posledním roce nečekaný ohlas na sociálních sítích a velký úspěch na knižním trhu.
Právě v těchto dnech vychází její druhá kniha a vy se zde nyní můžete podívat na tři její recepty, které poskytla Kalorickým tabulkám.
Postup:
Brokolici omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté ji scedíme, nakrájíme na menší části a dáme do větší misky. Přidáme jogurt, rozmíchaná vajíčka, nakrájenou šunku (může být samozřejmě bez šunky nebo naopak s masíčkem), ¾ nastrouhané mozzarely, koření a promícháme. Směs vylijeme do zapékací misky, kterou jsme vystlali pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut. Těsně před koncem posypeme vrch koláče zbytkem nastrouhané mozzarely a eidamu a pečeme ještě přibližně 10 minut na funkci gril.
ČOKODORTÍK „KATCHABA“
Potřebujeme: 1 tabulku 80% a víc procentní čokolády ½ kostky másla 120 g celozrnné mouky 80 g žitné mouky 2 lžíce medu 1 pytlík třtinového skořicového cukru 2 lžíce holandského kakaa 1 čajovou lžičku prášku do pečiva 1 čajovou lžičku instantní kávy 3 středně velká vejce 100 ml mléka nízkotučného nebo rostlinného 1 lžičku vanilkového extraktu
Postup:
Čokoládu rozlámeme a vhodíme do kastrůlku. Přilijeme trošku vody a necháme ji rozpustit. Poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v čokoládě rozpustit, aby vznikla jednolitá hmota. Poté přidáme instantní kávu a vanilkové aroma. Vzniklou hmotu nalijeme do mísy a necháme chvíli chladnout. Pak přidáme cukr, med, vidličkou našlehaná vajíčka a mléko, přičemž každé zvlášť šlehačem do těsta zašleháme. Dále přidáme mouku, kakao a na závěr kypřící prášek. Vše přisypáváme pomalu a metličkou důkladně vždy promícháme, aby nevznikly hrudky. Vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 45 minut.
BRČÁLOVÁ POMAZÁNKA
Potřebujeme: lučinu light tvarůžky hrst špenátu pepř pár oliv, ale nemusí být
Postup:
Lučinu, tvarůžky a špenát umixujeme tyčovým mixérem. Lehce opepříme a přidáme nadrobno nakrájené olivy. Podáváme na opečeném žitném chlebíku.
V současné době více než kdy jindy využívá řada lidí volně dostupná cvičební videa na internetu. A zejména ženy se občas nechají nalákat na vyloženě zdravotně závadné programy.
Pomineme-li fakt, že na internet si každý může nahrávat, co chce a bez jakéhokoli odborné kontroly, je dalším problematickým prvkem adekvátnost dané lekce pro konkrétního člověka.
Takzvané „light“ výrobky zažívaly v minulých letech velkou přízeň. Ta poslední dobou naštěstí klesá. Lidem se dostává do podvědomí, že cesta ke zdraví a pěstěnější postavě většinou vede jinudy…
Pojďme se pro jistotu podívat na tuto skupinu potravin zblízka.