Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Pro ženy: Jak vybrat nejlepší sportovní podprsenku a čím předejít nepříjemnému tření stehen v horkých dnech

Hlídáte si jídelníček a životní styl pomocí aplikace Kalorické Tabulky? Zkoušíte přidávat pohybové aktivity, ale nikdy u svého předsevzetí nevydržíte? Jedním z důvodů může u žen být, že se při běhu či cvičení necítí zkrátka dobře – prsa skáčou a pohyb bolí.

Snadnou pomocí je v takovém případě výběr vhodné sportovní podprsenky. Bohužel takovou „maličkost“ řada žen stále podceňuje.

Určitě není žádným překvapením, že při každém pohybu se zákonitě hýbou i vaše ňadra. Často je to pohyb nepříjemný až bolestivý, prsa vám skáčou a radost z pohybu mizí… Bohužel trpí i hluboké tkáně prsou, které se nadměrnou námahou povolují. Spousta žen si na sport bere něco jako lambádu, ale ta vaše prsa nedrží (a pohyb je tak stále nepříjemný až bolestivý).

Pro ženy: Jak vybrat nejlepší sporotvní podprsenku

Nevzdávejte se a pořiďte si dobrou sportovní podprsenku, která perfektně obejme vaše ňadra, aniž by je nekomfortně zmáčkla, poskytne jim oporu a také skvělý tvar. Kvalitní sportovní podprsenka ve správně zvolené velikosti vám dodá jistotu a vaše prsa budou skákat s vámi, nikoli půl vteřiny po vás…

  • Kvalitní sportovní podprsenka snižuje nepříjemné pohyby a tření ňader až o 83 %.

Jak vybrat nejlepší sportovní podprsenku? Stačí, když budete vědět, že…

  • sportovní podprsenka by měla mít dost pevný obvod, protože obvod drží 80 % váhy vašich ňader a to je při sportu obzvlášť důležité
  • košíčky musí být dostatečně velké, mají vám prsa obejmout, a nemačkat je na hrudníku
  • sportovní podprsenky mají obvykle ramínka ve středu košíčků, takže nepadají, ale určitě oceníte i možnost sepnutí na zádech, hodí se to i do vykrojených sportovních tílek
  • dobrá sportovní podprsenka má navíc vyměkčená ramínka, netlačí vás tak na ramenou, i vyměkčenou část zapínání, aby vás netlačila při cvičení na zádech
  • pro akčnější sporty, jako je běh, jumping, jízda na koni, je rozhodně lepší podprsenka s kosticemi, která vaše prsa drží na místě – nemusíte se bát, že by kostice tlačily, při správné velikosti je ani nebudete cítit
  • na klidnější sporty jako pilates nebo jóga klidně můžete zvolit podprsenku i bez kostic, ale nemůžeme od ní očekávat stejnou podporu jako od kosticové

Pro ženy: Jak vybrat nejlepší sporotvní podprsenku

Klasická podprsenka

Víte, že díky správné podprsence můžete vypadat o dost štíhlejší? V dokonale padnoucí podprsence se oddělí prsa od břicha, vznikne tak pas a tělo působí souměrněji a štíhleji.

Rozdíl uvidíte a především ucítíte na první vyzkoušení.

Nahoře můžete špatnou velikost 100C, dole je správná velikost 80H (????? nahoře? dole?)

Vlevo můžete vidět pro modelku špatnou velikost 90E, vlevo správnou 80G.

Vlevo můžete vidět špatnou velikost 90E, vlevo správnou 80G.

V každém dobrém obchodě vám brafitterky (prodavačky, které se opravdu vyznají ve svém oboru) poradí a najdou dokonale padnoucí velikost.

Proč investovat do kvalitní podprsenky?

Přestanou vás bolet záda, bude se vám lépe dýchat, opticky budete díky užšímu pasu vypadat hubenější a možná vám zmizí i bolesti hlavy.

Jak vybrat ideální plavky

Každá žena touží po plavkách, které skryjí případné nedokonalosti, zamaskují větší bříško či širší boky. Tou správnou cestou ovšem je najít plavky, které vám budou dokonale sedět, ve kterých se budete moci hýbat, plavat nebo jít na tobogán. V takových plavkách se totiž budete dobře cítit a budete v nich i dobře vypadat. Také zde totiž platí, že dobře padnoucí plavky vám oddělí prsa a břicho, udělají vám pas a budete tak vypadat štíhlejší.

Jak vybrat ideální plavky

Mezi námi ženami – tření stehen v horkých dnech

Odírají se vám v šatech a sukních stehna, takže i když sukně nosíte rády, v létě si je kolikrát raději odepřete?

Mám pro vás tři tipy, jak se toho můžete zbavit:

  1. Bandeletky – jde o krajkové nebo hladké pásky se silikonovými pásky, které si dáte na stehna, kde se nejvíce třou, a ony vám budou choulostivá místa chránit. Nasaďte si je tak, aby šev byl na boku a bandeletka byla pod zadkem, a budou vám sedět celý den bez hnutí.
  2. Kraťásky – kraťásky nebo kalhotky s nohavičkou z prodyšného materiálu mohou být pohodlnou alternativou bandeletek.
  3. Body Glide – deodorant určený přímo na stehna – namažete a stehna se nebudou třít, ale budou hladce klouzat.

Bandeletky – jde o krajkové nebo hladké pásky se silikonovými pásky, které si dáte na stehna, kde se nejvíce třou, a ony vám budou choulostivá místa chránit.

Článek pro vás zpracovala na základě osobních zkušeností a dotazů ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami brafitterka Kláří Hruška, která je sama dlouholetou členkou a s pomocí aplikace Kalorické Tabulky proměnila svoji postavu. Děkujeme.

ilustrační foto: Caresse BraExpert 


Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

2.7.2024 redakce Články, Fitness a wellness, O kaloriích nevážně

Z archivu

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Léto přeje sportování, aktivitám u vody i na horách. Proč zde dělat kompromisy a pokud se bez make-upu necítíte ve své kůži, tak proč nebýt nalíčená i tady?

Víme, jak to udělat, aby vše vydrželo tam, kde má!

Celý článek 18.6.2023

Související články

Ing. Barbora Karásková, výživový specialista a technolog potravin: Hubnutí začíná v obchodě

Ať už je vaším cílem zhubnout, zlepšit krevní tlak, snížit hladinu cholesterolu, zvýšit svalovou hmotu, mít více energie nebo zkrátka jen jíst zdravěji, tak jedno je jisté –  váš úspěch začíná už v obchodě, v kterém nakupujete potraviny.

Přesně tam začínáte rozhodovat, zda svých cílů dosáhnete nebo ne, protože to, co nakoupíte, se poté promítnete do vašeho jídelníčku.

Celý článek 21.10.2024

Romana (minus 38 kg): Císařovna tančící v dešti

Je odpoledne a já sedím v kavárně, ve které si dopřávám ledový čaj bez cukru. Mnozí z těch, jež mě znají, by se nad tím hned zarazili – bez cukru? Spousta z nich mě již léta neviděli, a tak nevědí, že jsem nedávno prošla nejen fyzickou proměnou.

Ale to už trochu předbíhám, vezmu to od začátku, i když příběh bude trochu delší.

Celý článek 19.10.2024

Jak do jídelníčku jednoduše zařadit zeleninu

Podle dostupných dat konzumuje dostatek zeleniny v České republice jen malá část populace. Údajně pouze asi 30 % dospělé populace zvládá doporučené množství, tj. 400 g denně.

Další studie ukazují, že mnoho lidí v ČR trpí nadváhou nebo dokonce obezitou, což je často spojováno s nevhodným stravováním. Náhoda? Nemyslím si.

Celý článek 17.10.2024

Přílohy k jídlům mohou být pestré a kaloricky i výživově velmi rozdílné

Pokud jde o přílohy, často u jídel měníme jen klasicky brambory, rýži, špagety nebo kolínka a knedlíky. Případně chleba, pokud jde o lečo, chilli con carné či guláš.

Přitom existuje daleko více možností příloh.

Celý článek 14.10.2024

RNDr. Ing. Eva Andrlíková, Ph.D.: Jak nastavit biorytmus a být fit?

Náš biorytmus neboli vnitřní hodiny jsou alfou a omegou našeho zdraví. Určuje, jak nakládáme s energií, ergo časuje její šetření i výdej.

Hlavní projev biorytmu představuje cyklus spánku a bdění, který trvá přibližně 24 hodin a který je primárně řízen naším mozkem. Kdybychom v mozku tuto funkci neměli, těžko bychom se jako lidstvo dožili tolik generací a dokázali se vyvinout až do dnešní moderní podoby.

Celý článek 12.10.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner