Vychutnejte si podzimní recepty z aplikace KalorickéTabulky.cz
Nutriční terapeutka Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS., s kterou dlouhodobě a rádi spolupracujeme, přichází opět se zajímavou inspirací do vašich jídelníčků.
Tipy na podzimní jídla vybrala z databáze Kalorických Tabulek, abyste hned viděli, jak si daný pokrm z hlediska nutričních hodnot stojí.
„Když se řekne podzim, osobně si vybavím krémové zeleninové polévky, sezónní druhy zeleniny – dýně, červenou řepu, mrkev, brambory, zelí, sezónní ovoce – jablka, hrušky, švestky. Ale podzim v jídelníčku je pro mě i ve znamení využívání zahřívacích surovin – kari, skořice, kurkumy, zázvoru. S podzimním časem se mi pojí i jídla hutnější konzistence a teplé snídaně. Intuitivně v těchto dnech pro mě nastává také ten pravý čas pro zařazení více luštěnin,“ říká k svému aktuálnímu výběru Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS. A my jen dodáváme, že pokud potřebujete na vaší cestě hubnutí pomocnou ruku, vřele doporučujeme právě její služby. Na stránkách Stravování s radostí najdete ceník služeb a popis stylu práce s klienty.
Nutriční terapeutka Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.
Pokud jste se již od nás nechali inspirovat tipy na snídaně a obědy, pojďte se tentokrát podívat na večerní jídla.
Z databáze receptů Kalorických tabulek udělala svůj výběr opět nutriční terapeutka Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS., s kterou dlouhodobě a rádi spolupracujeme. Níže uvedené recepty splňují kritéria na nápaditost i nutriční aspekty.
Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.
Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.
Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.
A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.
Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.
Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.
Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…
Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.