Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Deset tipů na večeře – všechny recepty obsahují nutriční hodnoty

Pokud jste se již od nás nechali inspirovat tipy na snídaně a obědy, pojďte se tentokrát podívat na večerní jídla.

Z databáze receptů Kalorických tabulek udělala svůj výběr opět nutriční terapeutka Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS., s kterou dlouhodobě a rádi spolupracujeme. Níže uvedené recepty splňují kritéria na nápaditost i nutriční aspekty.

recepty Kalorických tabulek - výběr nutriční terapeutka Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.

1. Losos s rýží a dipem z červené čočky

(poznámka redakce KT: autorkou receptu je FitMakyta, jež působí ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami, její recepty a vzorové jídelníčky najdete také v naší knize Kalorické Tabulky – nejlepší recepty)

2. Pomazánka z pečené mrkve s pohankovo-ovesnými houskami

Pomazánka z pečené mrkve

3. Dýňová sekaná

(poznámka redakce KT: autorkou receptu je Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS., nutriční terapeutka, která pro vás udělala tento výběr jídel, její další recepty najdete také v naší knize Kalorické Tabulky – nejlepší recepty)

4. Zapečené těstoviny s kuřecím masem, brokolicí, ricottou a parmazánem

Zapečené těstoviny s kuřecím masem, brokolicí, ricottou a parmazánem

5. Rychlá tvarohová pizza

6. Celozrnný quiche s uzeným a květákem

(poznámka redakce KT: autorem receptu je společnost STOBjejich články o hubnutí zveřejňujeme také na našem blogu, není bez zajímavosti, že jejich dílem je i recept na cizrnový dort, jenž se stal absolutním hitem v naší uzavřené skupině na facebooku)

Celozrnný quiche s uzeným a květákem

7. Luštěninová pomazánka

8. Brokolicové lívanečky plněné jogurtem a kuřecím masem

9. Kuřecí roláda se sušenými rajčaty a kurkumovou omáčkou

(poznámka redakce KT: autorkou receptu je blogerka Zelená fazolka, která pro vás připravila také jednoduchá cvičební videa)

Kuřecí roláda se sušenými rajčaty a kurkumovou omáčkou

10. Domácí tortilla

foto: FitMakyta, STOB, Zelená fazolka, archiv Martiny Korejčkové a databáze receptů www.kaloricketabulky.cz.

Recepty z databáze Kalorických Tabulek pro vás vybrala Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS., nutriční terapeutka a dlouholetá spolupracovnice aplikace www.kaloricketabulky.cz. Pokud potřebujete na vaší cestě pomocnou ruku, doporučujeme její služby. Na stránkách Stravování s radostí najdete ceník služeb a popis stylu práce s klienty.

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Tip redakce Kalorické Tabulky

Vložte své recepty do aplikace Kalorické Tabulky a získejte zdarma unikátní talíř pro snadné dodržování rozložení živin. 

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

29.7.2021 Články, Recepty a výživa

Související články

Základní složky stravy: sacharidy, bílkoviny a tuky

Základní složky stravy: sacharidy, bílkoviny a tuky

Mezi základní složky stravy patří sacharidy, bílkoviny (proteiny) a tuky (lipidy). Tyto organické látky nazýváme makroživiny nebo také makrosložky.

Výživu pak doplňují vitamíny, minerální látky a fytonutrienty – těmto látkám říkáme mikroživiny nebo také mikrosložky, protože tělu většinou neposkytují energii, ale hrají nepostradatelnou roli v našem metabolismu a na celkové množství jich potřebujeme významně méně.

Celý článek 17.3.2024

Polévka je grunt…

Polévka je grunt…

Říkaly nám to už naše babičky, ale je to pravda? Dokáže nás zasytit jenom polévka?

Na tu druhou otázku jsem nedávno dostal odpověď v pražském areálu SAPA, kam si občas se synem zajdeme koupit nějaké exotické pochoutky, koření a na oběd. Na jednom rohu je bistro, kde pán vaří jen a pouze kapří polévku. Nečekal jsem však, že dostaneme skoro litrový lavor, pardon velký talíř, plný rybího vývaru, nudlí, zeleniny a opečených kousků kapra. Měli jsme problém polévku dojíst a vlastně jsme pak dlouho, dlouho neměli hlad.

Celý článek 29.2.2024

Obiloviny v teplé kuchyni

Obiloviny v teplé kuchyni

Jíme ovesné vločky zalité studeným mlékem či rozmíchané v jogurtu, veškeré druhy pečiva jak běžného, tak celozrnného, které se z obilnin vyrábějí…

A to vše samozřejmě proto, že obiloviny jsou významným zdrojem vlákniny, bílkovin, vitamínů skupiny B včetně riboflavinu, minerálních látek, především železa, ale také zinku, jódu, mědi, manganu, vápníku, draslíku a hořčíku, a rovněž jsou zdrojem antioxidantů (selen, vitamín E).

Celý článek 25.1.2024