Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Lehká jídla pro prázdninové dny od uživatelek aplikace Kalorické Tabulky

Léto je v plném proudu a mnohým z nás se nechce trávit čas v kuchyni.

Kdo ale jednou propadl kouzlu zapisování jídelníčku do aplikace Kalorické Tabulky a dobrému pocitu z doma připraveného jídla, najde si způsob, jak v tom pokračovat i v těchto dnech.

Podívejte se na inspiraci z naší skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami, kde den co den několik úžasných dam (všech věkových kategorií) sdílí své recepty a jídelníčky, včetně screenů z aplikace Kalorické Tabulky. Jsou tak jasným důkazem, že i v létě, ve spěchu mezi cestováním a výlety, s dětmi či vnuky za krkem se dá jíst chutně a nutričně vyváženě.

Vierka F.

Sympatická mladá maminka s aplikací Kalorické Tabulky nejen zhubla, ale zbavila se i léků, které předtím musela užívat. Její příběh najdete rozepsán na blogu: Řekla jsem si, že nechci, aby mé dítě mělo nepohyblivou a nemocnou matku.

Ze svého úspěchu měla (pochopitelně) takovou radost, že si k narozeninám dopřála profesionální focení.

Jogurtové řízečky z kuřecích prsou

Jogurtové řízečky z kuřecích prsou

Helena F.

Také paní Helena zapracovala na své postavě a ke změně stravovacích návyků přidala i pohyb. A pozor, nebojí se občas si dopřát třeba i kvalitní párek nebo si vychutnat grilování s rodinou. O tom totiž Kalorické Tabulky přesně jsou.

Nedávno získala ocenění, které nás všechny dojalo. A to když jí jiná členka napsala, že je vzorem i pro její osmiletou dceru, která Heleniny jídelníčky sleduje radši než večerníček. Od té doby si dítko prý i více všímá, co a jak je doma naservírované, a pomáhá vybírat zdravější varianty jídel.

Bulgurito - bulgur s krůtím masem, zelené fazolky a cherry rajčata

Bulgurito – bulgur s krůtím masem, zelené fazolky a cherry rajčata

Lenka K.

Paní Lenka pravidelně a dlouhodobě přidává do skupiny krásně nazdobené talíře z příjemně jednoduchých jídel. Před časem navíc propadla jízdě na koloběžce, takže se nyní kocháme i jejími tipy na výlety. A sdílíme s ní radost i z nedávno narozeného vnoučka.

Na blogu jsme již měli její jídla v článku Jíme i očima: Podívejte se na krásná jídla, která připravila paní Lenka.

Cuketový slaný koláč, kuřecí šunka, vejce

Cuketový slaný koláč, kuřecí šunka, vejce

Pavla B.

Rovněž Pavla často ukazuje, že i jednoduché jídlo, jako je chléb s vajíčkem a zeleninou, může na talíři vypadat luxusně. U jejích příspěvků nechybí fotografie, rozpisy a postupy přípravy, screeny z aplikace Kalorické Tabulky. Nápady hledá na internetu, v kuchařkách, ale také přímo u ostatních členů skupiny. Některé si upravuje podle sebe a vznikají tak neotřelé a zajímavé kombinace.

Cuketový tatarák na rozpečené bagetce (s camembertem)

Cuketový tatarák na rozpečené bagetce (s camembertem)

Laďka D.

Mladistvě vyhlížející babička dokáže vykouzlit jídlo za všech okolností. Na rodinnou dovolenou karavanem si letos jako pomocníka vzala legendární remosku a ve skupině nás okouzlovala jednoduchými jídly i ze svých cest. Ovšem pozor – klidně si dopřeje na cestách i pokrm v restauraci. Zkušený uživatel aplikace zkrátka zapíše odhadem.

Rychlovka: kuřecí prsa, brambor, hrášek

Rychlovka: kuřecí prsa, brambor, hrášek

Helena M.

Paní Helenu z našeho blogu již znáte: Tipy na jednoduchá a chutná jídla pro každý den. I ona už je babičkou (i když byste to podle vzhledu vůbec nevěřili) a do skupiny přidává kromě jídelníčků také fotky ze svých výletů a cest.

Kuřecí stehenní řízek a mřížky z brambor z horkovzdušné fritézy, zelenina a dip

Kuřecí stehenní řízek a mřížky z brambor z horkovzdušné fritézy, zelenina a dip

Všechna jídla byla vložena do skupiny relativně nedávno, takže informace ohledně přípravy půjdou snadno dohledat. Navíc, pokud „zalistujete“ skupinou pečlivěji, objevíte stovky dalších krásných tipů od úžasných žen a mužů, kteří se na obsahu skupiny podílejí. Řadu z nich jsme si zde již představili v minulých měsících a letech. A samozřejmě v tom budeme pokračovat.

Prosba: Před vstupem do skupiny si prosím velmi pečlivě nastudujte její principy v článku Jak využít na 100 % skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami – jen tak se totiž budete cítit dobře a dozvíte se snadno vše, co vás zajímá.

Fotografie: jmenované členky skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami

Tip redakce Kalorické Tabulky

101 jednoduchých receptů najdete v knize Kalorické Tabulky – nejlepší recepty (k zakoupení v našem e-shopu). Recepty jsou od výživových poradců, s kterými spolupracujeme. Několik z nich pochází od uživatelů aplikace Kalorické Tabulky. U každého jídla je navíc na stránce v knize QR kód pro snadný zápis (nemusíte vytvářet tzv. Moje jídlo). Z vybraných receptů jsou pak sestaveny ukázkové jídelníčky pro ženy.

Co vše nabízí jedinečná kuchařka Kalorické tabulky a jak vám QR kódy pomohou se zapisováním do aplikace

Na recepty odborně dohlédla a svými rovněž přispěla výživová poradkyně Martina Jandová

Připravujeme: Když vaří muž (nahlédnutí do kuchyně mužů z naší skupiny).

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

5.8.2023 Články, Recepty a výživa

Související články