Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jana (55 let): Nikdy bych nevěřila, že dokážu zhubnout a stanu se tak inspirací pro druhé

Vždy nás potěší, když je někdo ze svého nového životního stylu tak nadšený, že aplikaci Kalorické Tabulky doporučuje dál.

Když jsme si před časem přečetli na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky komentář paní Jany, v kterém psala, že s aplikací zhubla celá rodina, požádali jsme ji o pár slov. Tady jsou…

Nikdy jsem neměla moc pohybu, snad proto, že jsem v hodinách tělocviku nezažívala moc úspěchů a ani v rodině nás ke sportu nikdo nevedl. Nicméně až do těhotenství ve 34 letech jsem měla vcelku normální váhu, 75 kg při výšce 173 cm. Přestože jsem kojila a skoro nejedla (a taky moc nespala), váha rostla a po druhém těhotenství jsem se zakrátko dostala na hmotnost 98 kg. A začaly také zdravotní problémy: metabolický syndrom, žlučník, bolesti kloubů. K tomu se navíc přidaly problémy v rodině. A pak období covidu.

  • Cítila jsem se pod psa, zase špatně spala a stres zajídala. Přibrala jsem tak dalších 6 kg, tj. už jsem vážila 104 kg.

Když covid pomalu končil, probrala jsem se a rozhodla, že se svou váhou něco udělám. Už dřív jsem držela různé diety, zkusila všelijaké doplňky, ale měla jsem hlad a vždy následoval jojo efekt. Na hubnutí jsem tedy rezignovala.

Jana (55 let): Nikdy bych nevěřila, že dokážu zhubnout a stanu se tak inspirací pro druhé

Kolegyně mi navrhla, že spolu zkusíme Saxendu. V červnu 2022 jsem začala a do konce září zhubla 6 kg. Hlad jsem neměla a skoro jsem nejedla, ale váhový úbytek byl malý.

A pak to přišlo. Přesně před rokem jsem dostala akutní zánět slinivky. Uvědomila jsem si, že musím svůj život změnit a myslet víc na sebe. Za říjen jsem zhubla další dvě kila. Kvůli nemoci jsem nemohla řadu potravin, potřebovala jsem vyvážený jídelníček.

Náhodou jsem narazila na aplikaci Kalorické Tabulky, ale byla jsem skeptická. Postupně jsem mohla začít jíst i maso i tuky, krevní hodnoty se vracely do normálu. Zapisování mě začalo bavit, začala jsem snídat, víc pít i spát. Už se tak nestresuju, změnily se mi životní hodnoty.

  • Neměla jsem hlad a hubnutí pokračovalo. Nejdříve 4 kg, pak 3 kg, dlouhou dobu 2 kila za měsíc, po roce už jen kilo měsíčně. Ale Kalorické Tabulky zkrátka fungovaly!

Začala jsem také víc chodit, cvičit jógu, plavat, ale jen tak, aby mě to bavilo. Přestaly mě bolet klouby, zmizelo ztučnění jater, klesl krevní tlak, takže po konzultaci s lékařem už neberu léky. Musím ale hlídat krevní cukr a i tady mi pomáhají Kalorické Tabulky.

Zase mě těší se oblékat, mám teď velikost 40 a vážím 76 kg. Překvapivě nejvíc jsem zhubla v pase, celkem 28 kg.

Jak pracovat s Kalorickými Tabulkami?

Co bylo na té cestě pro mě nejtěžší? Oslavy a dovolená. Z prohřešků se ale nehroutím a pokračuju dál.

Nejvíce mě potěšilo, že zhubla celá rodina. Spolu se syny a manželem jsme za 14 měsíců dohromady zhubli 64 kg. A pomocí Kalorických Tabulek začalo hubnout několik kolegyň i moje sestra. Nikdy bych nevěřila, že to dokážu nebo že se stanu inspirací pro druhé.

Vzkaz pro čtenáře: Když jsem to zvládla já, dokážete to i vy. Držím nám všem palce!

ilustrační foto: cz.depositphotos.com

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

17.10.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024