Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Pět různých jídel, ve kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Své klienty vedu k tomu, aby jim jídlo, které si plánují do aplikace Kalorické Tabulky, chutnalo a zároveň jim jeho příprava zabrala co nejméně času.

Kupodivu se to dá dobře zvládnout. Stačí o tom jen trochu přemýšlet a používat ověřené fígle, díky kterým si připraví několik rozličných jídel najednou.

Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Dnes se podíváme na to, co se dá vykouzlit s kuřecím masem, které si připravíme jako základ.

Jak připravit trhané maso

Ingredience:

  • 800 g kuřecích prsou
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Postup:

Cibuli nakrájenou na plátky orestujte dozlatova ve větším hrnci. Přidejte osolená a opepřená kuřecí prsa a nechte dusit/vařit/péct asi hodinku.

Mezitím si v misce připravte marinádu – smíchejte sojovou a worcestrovou omáčku, hořčici, prolisovaný česnek, dvě vejce, sůl a pepř. Kdo si chystá krabičky dopředu (a řada mých klientů a uživatelů aplikace Kalorické Tabulky to dělá), může si připravit také rovnou různé přílohy (viz dále) a kompletní jídlo uložit na později do ledničky. Pokud dává někdo přednost co nejčerstvěji připraveným přílohám, může si jen k předem připravenému masovému základu dle libosti a potřeby dodělat libovolnou přílohu.

Po cca hodině tepelné úpravy masa do něj stačí zatlačit vařečkou a úplně se rozpadne. Zalijte ho připravenou marinádou a povařte ještě dvě minuty.

Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Takto připravený základ plný bílkovin lze následně podávat s různými přílohami, aby byla pestrost v jídelníčku:

  • brambory
  • rýže
  • těstoviny
  • kvalitní pečivo
  • tortilla

Vznikne tak pět různých jídel – stačí jen trochu masa přidat k uvařeným bramborám, trošku k rýži, část zabalit do tortilly a tu další vložit do rozkrojené kaiserky (například) a zbytek smíchat s těstovinou (viz foto). Ke každému jídlu samozřejmě zelenina, případně bylinky, kečup, sýr, zakysaná smetana, jogurt, majonéza… Dobrou chuť.

Pět různých jídel, v kterých využijete dopředu připravené trhané kuřecí maso

Tip redakce Kalorické Tabulky

Autorka článku fitness instruktorka Markéta Nevěčná připravila před časem pro blog Kalorických Tabulek článek o své klientce Štěpánce, která za rok zhubla 50 kg. Začtěte se do zajímavého rozhovoru o fantastické cestě maminky dvou malých dětí.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

foto: archiv trenérky Markéty Nevěčné

Z archivu aneb přečtěte si také:

Markéta Nevěčná
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063938746465

Trenérka a výživová poradkyně, která nepíše jídelníček na papír, protože takový končí nejčastěji na dně šuplíku nebo v koši, ale snaží se pomocí Kalorických Tabulek své klienty vést k pochopení jídla, vytvoření povědomí o nutričních hodnotách potravin a zjednodušení cesty za jejich vysněnou postavou.

4.6.2024 Články, Recepty a výživa

Související články

Nejsou dnes jídla chudých spíše pro bohaté?

Nejsou dnes jídla chudých spíše pro bohaté?

Některé potraviny kdysi měly přízvisko „jídlo chudých“. Znamenalo to, že o takové pokrmy výše postavení pánové a dámy neměli zájem, neb takových bylo hodně a za lacino. Dokonce z toho vycházela a vychází i postní tradice.

Platí to i dnes?

Celý článek 16.6.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak vybrat ten nejvhodnější bílý jogurt

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak vybrat ten nejvhodnější bílý jogurt

Jogurt je znám už od pradávna nejen jako potravina, ale i jako léčivý produkt na vnější použití – například na lehké popáleniny nebo jako vyživující prostředek pro kůži (vyzkoušet ho lze i v podobě pleťové masky).

Na úvod musím říct, že jogurt je mou oblíbenou potravinou, a věřím, že po přečtení článku pochopíte, proč tomu tak je. A začnete jej také více zařazovat do svého jídelníčku.

Celý článek 13.6.2024