Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Nejlepší odborníci na hubnutí a zdraví na Kaloricketabulky.cz připravují články speciálně pro vás! Co vás nejvíce zajímá na blogu?

Říká se, že co je psáno, to je dáno. Bohužel s nástupem internetu, kam může prakticky kdokoli psát cokoli, tato lidová moudrost pomalu platit přestává.

Ba naopak – je ve svém původním znění důvěřivým lidem skoro nebezpečná…

Když před třemi lety vznikal tento tzv. blog v rámci oblíbené aplikace, rozhodli jsme se, že budeme pro vás, naše čtenáře a uživatele Kaloricketabulky.cz, přinášet informace přímo od zdroje, tj. od odborníků, kteří se nebudou stydět pod své názory podepsat.

blog na kaloricketabulky.cz

Mimochodem, nepodepsané články jsou velkým nešvarem internetu. Všimli jste si? Možná je to u mě profesní deformace, ale první, co udělám, když mě zaujme nějaký titulek, tak se podívám, kdo je autorem daného textu. A jdu ještě dál. Nestačí mi kolikrát jen jméno, které třeba nemusím znát. Vložím si ho do Google a ověřím si, zda dotyčný skutečně existuje a má takové zkušenosti, jaké by měl (dle článku) mít.

Věřte, že to není marná práce. Když už na internetu čerpáme informace (a kdo to dnes nedělá, že?), chci mít aspoň nějakou záruku, že nelovím úplně na špatném místě…

Samozřejmě ani pět titulů nikomu nezaručí moudrost světa, ale rozhodně to o něčem vypovídá. A ještě důležitější je podle mě právě ta praxe a případně dobré reference. Práce s pacienty a klienty je ta největší škola života, zvlášť když trvá déle a je při ní možné sledovat vývoj, úspěchy i pády. A jejich důvody.

Ale to jsem odbočila. I když ne nadarmo. Chtěla jsem jen zdůvodnit, proč nám tak záleží na tom, aby zde články pro vás byly původní (rozhodně je nikde nekopírujeme a nekrademe) a stál za nimi někdo, kdo to má v hlavě srovnané. Samozřejmě na jednu věc může být více názorů. Myslím, že mnohdy nikdo skutečně neví, kde je pravda. A je někdy dokonce dobré slyšet více hlasů. Často až čas ukáže, kdo měl pravdu… A někdy se to ani nedovíme.

A protože náš blog – jak už bylo řečeno – nedávno oslavil tříleté narozeniny, udělali jsme si takovou malou bilanci článků, abychom věděli, co vás nejvíce zajímá. Chcete to také vědět? Tady to je:

Nejúspěšnější články na blog.kaloricketabulky.cz a naši  spolupracovníci

Jednoznačně nejčtenějším článkem se stalo pojednání Záhada zvaná bazální metabolismus: Jak hubnout zdravě a bez jo-jo efektu. Přečetlo si ho přes sto tisíc lidí a dík za to patří Lucie Hantákové – Blechové, výživové poradkyni, která si vše ověřuje na sobě.

Velký úspěch slavil také článek položený na příběhu Výživa jako základ zdravého hubnutí – velká proměna Lucky. Ostatně tzv. proměny, kde vám představujeme úspěchy uživatelů aplikace Kaloricketabulky.cz, se vám obecně dost líbí. A budeme v nich samozřejmě pokračovat i dál.

Že si téměř nikdo z nás není jistý svým pitným režimem, o tom svědčí čtenost článku s jasným názvem Jak poznám, zda je můj pitný režim dostatečný a jak mi jeho dodržování pomůže v hubnutí, na kterém se podílela naše stálá spolupracovnice MUDr. Marie Skalská. Paní doktorka je matkou tří dětí, sportovkyně tělem i duší a její rady mají vždy hlavu a patu.

Podobné je to s článkem Kolikrát denně máme jíst, abychom byli schopni zdravě hubnout? A jak by měla vypadat skladba jídla během dne, na kterém se podílela asi nejznámější česká odbornice na hubnutí PhDr. Iva Málková, která své kurzy pořádá už čtvrt století. A stále úspěšně. Asi i díky tomu mají v sobě také všechny informace logiku a jasný řád.

Velmi si vážíme také spolupráce s Cecílií Jílkovou, která vás zaujala zejména článkem Změnit od základu jídelníček je snadnější, než myslíte. Jak na to? Víme, že máte rádi recepty a poetické vypracování Kuchařky ze Svatojánu. Svým půvabným způsobem umí o správné výživě vždy mluvit  Zuzanka Švédová. A pokud budete mít někdy příležitost slyšet její hlas (na workshopu nebo během konzultace přes skype), poznáte její nadšení pro věc…

Zaujala vás také nejslavnější česká dieta – STŘEDAFORM, kterou před mnoha lety vymyslel MUDr. Leoš Středa. A díky němu jsme vám také přinesli rozhovor s populární MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.

Na blogu nabízíme také články o pohybu. Nejsou tak populární jako o jídelníčku (smích), přesto se jich pár do pomyslného vrcholu žebříčku vypracovalo:

Snažíme se informovat co nejdřív o novinkách ze světa fitness, což se nám povedlo například u deepWORK™, o kterém nám napsala jeho v té době první česká certifikovaná instruktorka Věra Macošková.

Zkoušeli jsme vás zaujmout také lehce osvětovým videem ohledně správného sezení. Natočili ho pro vás odborníci na slovo vzatí přímo z Centra funkčního pohybu.

A nesmím zapomenout také na speciální rubriku O kaloriích nevážně, o kterou se převážně stará kolega Honza Lipšanský a s kterým si můžete mimo jiné například zafilozofovat o tom, zda je pivo zdravé.

Moc ráda bych zde zmínila všechny, kteří s námi spolupracují, ale uvědomuji si, že do jednoho článku není možné všechny nějak důstojně vměstnat. Takže někdy příště… Nicméně když si projdete archiv článků, narazíte na taková jména jako Olga Šípková, Vašek Krejčík, Hanka Kynychová.

Ale veřte, že i ta, která nejsou tak mediálně známá, stojí za pozastavení. Jak jsem řekla na začátku – opravdu si dáváme záležet na každém článku a každém jménu, které se na blogu objeví. Ať se líbí i dál. Děkujeme za přízeň.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Možná negativa nízkosacharidových diet

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

11.1.2016 Články, O kaloriích nevážně

Související články

Velikonoce – nejlepší recepty

Velikonoce – nejlepší recepty

Jídlo je radost, ne starost.

A to samozřejmě platí i během svátků. Připomeňme si, jak si užít velikonoční čas – a to včetně tradičních i nových pochoutek. A nezbytných vajec.

Celý článek 28.3.2024

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

S rostoucí popularitou indických restaurací začínáme i víc používat indické názvy jídel.

Asi není problém zapamatovat si, že slovo „aloo“ znamená brambory, „palak“ špenát, „chana“ že je cizrna, „dhál“ čočka, „rajma“ fazole, „mattar“ hrášek, „paneer“ je sýr, „raita“ jogurt, „gobhi“ květák „malai kofta“ opečené noky z bramborového těsta.

Celý článek 24.3.2024