Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jaké je nejdůležitější opatření ve stravování, jak sestavit vyvážený jídelníček a používat aplikaci Kalorické Tabulky

Máme za sebou letní měsíce, během kterých mnozí z nás povolili ve svém snažení a poctivém vyplňování aplikace Kalorické Tabulky.

Ať už byla důvodem dovolená, častější výlety, horka nebo přítomnost dětí doma, ze stejných důvodů zřejmě nebylo ani tolik času na čtení našeho blogu.

Dovolujeme si proto nyní připomenout některé články, jež v nedávné době vyšly, ale zůstaly možná bez vašeho povšimnutí.

Kalorické Tabulky: Nastavení příjmu podle aktivit

Aplikace Kalorické Tabulky – průvodce začátkem pro každého

Jak používat aplikaci Kalorické Tabulky na základě dotazů v naší skupině sepsala výživová poradkyně, osobní trenérka a trenérka tanečních sportů Saša Rohlíková.

Saša se specializuje na práci s klienty s obezitou a nadváhou. Napsala na toto téma i dvě knihy – CHCI KONEČNĚ ZHUBNOUT a JÍST, ČI NEJÍST. Potkat ji můžete i u nás ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami, kde je možné pokládat dotazy ohledně nastavení aplikace.

Prosíme, pozor – před vstupem do skupiny si pečlivě pročtěte článek o tom, jak to v ní funguje. Předejdete tak špatně formulovaným dotazům či drobným nedorozuměním. Děkujeme.

Ověřený tip, jenž je pro hubnutí klíčový

Jedno z nejdůležitějších opatření ve stravování prozradila na základě letité praxe nutriční terapeutka a výživová poradkyně Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.

Martina poskytuje individuální jídelníčky na míru, stravovací programy, on-line jídelníčky a celkové poradenství v oblasti životního stylu. Působila i jako výživová poradkyně pro finalistky České Miss a přispěla rovněž několika recepty do naší kuchařky s QR kódy pro snadný zápis do aplikace.

ke každému jídlu dát 100 – 250 g zeleniny nebo 50 – 200 g ovoce

Vyvážený pestrý jídelníček

Jak si sestavit vyvážený jídelníček velmi pěkně a přehledně popsal výživový poradce Pavel Furch, který tvrdí, že člověk si má s jednotlivými živinami zkrátka hrát. Zkoušet a učit pomocí koleček v aplikaci Kalorické Tabulky.

Pavel je akreditovaný výživový poradce MŠMT a instruktor fitness, pro své klienty připravuje individuální jídelníčky na míru se zohledněním potřeb a chutí jedince (osobně či online). Je aktivní také v naší skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Proč jsou tuky prospěšné?

Kolik tuků a jaké denně přijímat objasnila vystudovaná technoložka potravin a odbornice na výživu Ing. Ladislava Dokoupilová.

Ladislava se zabývá prevencí poruch příjmu potravy. Při své práci s klienty klade také velký důraz na psychické zdraví. Čerpá také z vlastních zkušeností, protože její cesta k vyvážené a plnohodnotné stravě vedla přes několik poruch příjmu potravy, roky v depresích, neustálé přibírání a shazování váhy i nespočet všemožných diet.

Kolik tuků a jaké denně přijímat?

Nikdy nezhubnu, protože…

Nehledej překážky tam, kde nejsou, nabádá certifikovaná poradkyně pro výživu a suplementaci Hellča Vávrová, která učí své klienty, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.

Hellča píše pro blog Kalorických Tabulek pravidelně a je také aktivní ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami. Co se týká hubnutí, věří, že jediným klíčem k úspěchu je kalorický deficit.

Kolikrát denně jíst

Rozložení jídla během dne ve svém článku, jenž vyšel v nezkrácené verzi i kuchařce Kalorických Tabulek (Nakladatelství Jota, 2020), nastínila výživová poradkyně Martina Jandová.

Martina je častým hostem rozhlasových a televizních vysílání a svým klientům radí, aby změnu ve stravování dělali jen a jen pro sebe.

Co vše nabízí jedinečná kuchařka Kalorické tabulky a jak vám QR kódy pomohou se zapisováním do aplikace

Na recepty odborně dohlédla a svými rovněž přispěla výživová poradkyně Martina Jandová

Příběhy uživatelů aplikace Kalorické Tabulky

Novou dávku oblíbených motivačních proměn chystáme na podzim, nicméně už nyní se můžete začíst zpětně do dvou příběhů, které vyšly během léta. Oba k našemu potěšení popírají mezi lidmi mylně rozšířené tvrzení, že hubnout se dá jen zamlada:

Tip redakce Kalorické Tabulky

Věrohodné informace přímo od odborníků přinášíme každý týden na blogu Kalorických Tabulek. Podívejte se, zda vám během léta ještě něco neuniklo.

foto: archiv autorů článků a redakce Kalorické Tabulky

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

18.9.2023 Články, Jak si udržet zdraví, Jak zhubnout

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024