Jaké je nejdůležitější opatření ve stravování, jak sestavit vyvážený jídelníček a používat aplikaci Kalorické Tabulky
Máme za sebou letní měsíce, během kterých mnozí z nás povolili ve svém snažení a poctivém vyplňování aplikace Kalorické Tabulky.
Ať už byla důvodem dovolená, častější výlety, horka nebo přítomnost dětí doma, ze stejných důvodů zřejmě nebylo ani tolik času na čtení našeho blogu.
Dovolujeme si proto nyní připomenout některé články, jež v nedávné době vyšly, ale zůstaly možná bez vašeho povšimnutí.
Aplikace Kalorické Tabulky – průvodce začátkem pro každého
Jak používat aplikaci Kalorické Tabulky na základě dotazů v naší skupině sepsala výživová poradkyně, osobní trenérka a trenérka tanečních sportů Saša Rohlíková.
Saša se specializuje na práci s klienty s obezitou a nadváhou. Napsala na toto téma i dvě knihy – CHCI KONEČNĚ ZHUBNOUT a JÍST, ČI NEJÍST. Potkat ji můžete i u nás ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami, kde je možné pokládat dotazy ohledně nastavení aplikace.
Martina poskytuje individuální jídelníčky na míru, stravovací programy, on-line jídelníčky a celkové poradenství v oblasti životního stylu. Působila i jako výživová poradkyně pro finalistky České Miss a přispěla rovněž několika recepty do naší kuchařky s QR kódy pro snadný zápis do aplikace.
Vyvážený pestrý jídelníček
Jak si sestavit vyvážený jídelníček velmi pěkně a přehledně popsal výživový poradce Pavel Furch, který tvrdí, že člověk si má s jednotlivými živinami zkrátka hrát. Zkoušet a učit pomocí koleček v aplikaci Kalorické Tabulky.
Pavel je akreditovaný výživový poradce MŠMT a instruktor fitness, pro své klienty připravuje individuální jídelníčky na míru se zohledněním potřeb a chutí jedince (osobně či online). Je aktivní také v naší skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.
Nehledej překážky tam, kde nejsou, nabádá certifikovaná poradkyně pro výživu a suplementaci Hellča Vávrová, která učí své klienty, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.
Martina je častým hostem rozhlasových a televizních vysílání a svým klientům radí, aby změnu ve stravování dělali jen a jen pro sebe.
Na recepty odborně dohlédla a svými rovněž přispěla výživová poradkyně Martina Jandová
Příběhy uživatelů aplikace Kalorické Tabulky
Novou dávku oblíbených motivačních proměn chystáme na podzim, nicméně už nyní se můžete začíst zpětně do dvou příběhů, které vyšly během léta. Oba k našemu potěšení popírají mezi lidmi mylně rozšířené tvrzení, že hubnout se dá jen zamlada:
Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.
Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.
Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.
A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.
Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.
Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.
Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…
Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.