Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami: Prověřené rady odborníků a úspěchy uživatelů populární aplikace

Připravili jsme pro vás tradiční přehledné ohlédnutí za ročním obsahem našeho blogu, který pro vás připravujeme v rámci aplikace www.kaloricketabulky.cz.

Seznamte se zajímavými informacemi, které byly zachyceny v roce 2019 prostřednictvím našich článků nejen o hubnutí.  

Na úvod ovšem neškodí připomenout, co jsou vlastně ty Kalorické tabulky a proč díky nim tolik lidí hubne, aniž by si připadali v jídle omezeni. To zjistíte například v článku Jak fungují Kalorické tabulky aneb když se nelení, tak se zelení: Aplikace vám na základě zadaných údajů spočítá, kolik čeho byste měli jíst. Jak postupovat, vysvětluje po lopatě trenérka a maminka na mateřské dovolené Lucie Habalová, jež naši aplikaci sama s úspěchem používá.

Mateřství: Očekávání vs. realita očima trenérky Lucie Habalové

Pojednání O mýtech s Lukášem Roubíkem poukazuje na protichůdná doporučení a šarlatány, kterých je na internetu více než dost. Je nám ctí, že pro náš blog píšou i odborníci z Institutu Moderní Výživy, jenž proti zmíněným nešvarům dlouhodobě bojuje a odhaluje pravdu na svých seminářích pro veřejnost. Jednoho takového se zúčastnila i naše kolegyně Lucie a připravila  zajímavou reportáž přímo z místa činu.

Také MUDr. Marie Skalská z Profiinstitut je naší letitou spolupracovnicí. Její článek Hubnutí s jistotou: Devět otázek, na které si odpovězte, než se pustíte do hubnutí se objevoval po celý rok 2019 mezi nejčtenějšími. A aktuální je i dnes.

Statistika prý nuda je, ale náš ředitel má pro vás díky ní cenné údaje: Jak pomáhají Kalorické tabulky těm, kteří chtějí zhubnout, vysvětluje zakladatel aplikace KalorickéTabulky.cz Tomáš Pětivoký. Nechybí ani tip, jak se vyhnout jojo efektu. Mimochodem, víte, že právě záznamy jídelníčků a pohybových aktivit do Kalorických tabulek přináší očekávatelné potvrzení zákona o zachování energie, které občas někteří „odborníci“ na internetu popírají?

Je už takovou tradicí, že na začátku nového roku se dveře fitcenter prakticky nezavřou. Děje se tak především díky tzv. „ledňáčkům“ (tak nazývají někteří majitele fitek nové návštěvníky, kteří chodí právě většinou jen v lednu). Abyste vydrželi déle a mělo vaše počínání skutečně smysl, přečtěte si Varovné signály, které vás upozorňují, že by bylo vhodné změnit trenéra či fitcentrum. U cvičení totiž vydržíte, jen pokud vás bude bavit.

S tématem blahodárného pohybu pak souvisí článek Nejlepší cvičební videa na internetu, v kterém jsme vytipovali několik videí, jež jsou na internetu k dispozici ZDARMA, a přesto mají z hlediska odbornosti (a zdravotní prospěšnosti) hlavu a patu (což není pravidlem ani u těch placených, bohužel). Důležitou součástí článku je osobní názor zkušené instruktorky Soni Blažkové ze Sport Studio Soňa.

Co si o cvičení podle videí na youtube myslí instruktorka Soňa Blažková?

Asi znáte ten vtip, jak lékař říká pacientovi: „Tyhle prášky budete brát třikrát denně.“ Angličan v takové situaci řekne „Thanks“, Němec „Danke“ a Francouz „Merci„. Jen u nás se zeptáme: „A může se na ně alkohol?“ Tolik k tématu, které bravurně, včetně odkazů na zahraniční studie, sepsal pro Kalorické tabulky Martin Schmiedl. Článek se jmenuje Alkohol a sportovní výkonnost plus rady jak pít, když už chcete pít, aby tělo tolik netrpělo a najde si v něm to své asi úplně každý.

Martin Schmiedl - trenér a výživový poradce

Velký ohlas mají u čtenářů samozřejmě vždy praktické tipy ohledně jídelníčku. Svačiny do šuplíku včetně uvedení živin, množství dodané energie a praktických tipů, jak sníst jen požadované množství pro vás připravila Ing. Hana Málková ze STOB. Nadčasové a velmi pěkně zpracované téma svačin obsahuje dvanáct tipů včetně kalorických hodnot.

Nutriční hodnoty a osobní zhodnocení obsahuje také článek Knäckebroty, krekry, pufované chlebíčky či bílkovinný chléb – alternativy pečiva z odborného pohledu, jenž připravila certifikovaná odbornice na výživu Michaela Bebová z Biochemička.cz.

Michaela Bebová

Jak vlastně poznat zdravé potraviny? V článku Bio obchody nejsou vždy zdravé pro vás Cecílie Jílková z Najím se a zhubnu sepsala nejčastější zla, která najdete v regálech obchodů s potravinami. Mimochodem, s Cecílií spolupracujeme už také nějaký ten pátek. A kdo si zakoupil za pouhých 42 Kč měsíčně PREMIUM, má k dispozici její vzorové jídelníčky (které jsou složeny z běžně dostupných potravin bez nároku na složitou přípravu). A navíc pak používá aplikaci Kalorické tabulky bez reklam.

S velkou radostí na blogu zveřejňujeme také již několik let příběhy těch, kteří pomocí aplikace www.kaloricketabulky.cz změnili způsob stravování a zhubli. Pro ilustraci malý výběr těch letošních:

Co nejvíce brání v hubnutí lidem s vysokým stupněm obezity? Přečtěte si příběh muže, jenž se zbavil sedmdesáti kilogramů!

Pokud se i vy chystáte na změnu, nezapomeňte si pořizovat kvalitní fotodokumentaci, ať se jednou také můžete pochlubit zde nebo jen před svými známými, případně si sami pro sebe připomínat vaše úspěchy.

Všem, kteří nám posílají chválu a poděkování, že díky aplikaci zhubli, velmi děkujeme za přízeň. Ať se vám VŠEM daří i roce 2020!

Odkazy, které by se mohly pro začátek hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Osobní trenér, vaše cesta k trvalé štíhlosti a dobré kondici

Osobní trenér, vaše cesta k trvalé štíhlosti a dobré kondici

Nedokážete se přinutit k pravidelnému cvičení? Chybí vám disciplína a často si najdete „objektivní“ výmluvu, proč zrovna ten den nemůžete jít cvičit? Necháte – i když s těžkým srdcem – v šuplíku nevyužitou svou permanentku, za kterou jste dali nemalé peníze? Pak zřejmě potřebujete dohled osobního trenéra.

Jak jsem již přiznala v článku Než půjdete cvičit, i já, milovnice pohybu, jsem svého času potřebovala pořádné nakopnutí k pravidelným tréninkům, které by mě zbavily těhotenských kilogramů. A ačkoliv jsem tehdy o tom, jak dlouho budu individuální lekce navštěvovat, asi moc nepřemýšlela, samotnou mě překvapuje, že jsou pro mě v mnoha směrech užitečné dodnes.

Celý článek 18.2.2013 0

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

29.12.2019 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024