Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Ani v novém roce není třeba se stát otrokem zdravého životního stylu, když chcete zhubnout: Dejte si malá předsevzetí, hlídejte si jídelníčky pomocí Kaloricketabulky.cz a uvidíte, že to tentokrát dokážete!

Po předvánočních a svátečních dnech, kdy většina z nás povolila ve svém snažení, přichází nový rok a s ním obnovení našich cílů ohledně zdravého životního stylu.

Podívejte se na tipy několika odborníků, které znáte díky našemu blogu.

Již delší dobu zveřejňujeme zde – na tzv. blogu – rady odborníků na výživu a zdravý životní styl. Snažíme se dát prostor různým názorům a směrům, vždy však dbáme na to, aby měl daný specialista příslušné vzdělání v oboru (mimochodem, pokud chcete v novém roce hubnout s něčí pomocí, doporučujeme článek Nutriční terapeut vs. výživový poradce: Kdo nám může radit s výživou?).

  • Oblíbené jsou také úspěšné „proměny“ našich uživatelů, kteří dávají k dispozici své životní příběhy. A mnohdy mají nastudováno o výživě a hubnutí opravdu hodně.

V posledních dnech roku vám přinášíme novoroční přání a rady třech našich spolupracovníků a věříme, že si v jejich slovech najdete i nějaké to poučení a motivaci do příštích dní.

jak na nový rok

Anetka Šámalová

Předsevzetí si dává spoustu z nás, většina ale svoje plány nikdy nesplní… Dávejte si tedy malá a skromná, která dokážete splnit, a nebude pro vás demotivační, že je nezvládáte plnit, anebo nad nimi hned po týdnu mávnete rukou. Věřte, že není třeba stát se otrokem zdravého životního stylu, když chcete hubnout.

Vždy to jde i s rozumem a klidem. Knedlík jednou za čas nikomu 5 kilogramů nepřičaruje a co je lepší, že ho můžete dnes udělat i ve zdravější verzi. Mimo jiné máte i skvělé pomocníky jako Kalorickétabulky.cz.

Přeji všem do roku 2017, ať je celá vaše cesta, ať už s předsevzetími nebo bez nich, oním cílem a ne jen ta meta na konci. Zamilujte si pohyb, zdravé jídlo, hýčkejte svou tělesnou stránku, pečujte i o svou mysl, koníčky, pohodu. Přeji vám zdravou rodinu. Buďte šťastní.

Nezapomínejte, že vše úžasné chce svůj čas – zralé sýry, vzácní veteráni, archivní vína a i George Clooney k tomu sexy chlápkovi ušel dlouhou cestu. Tak nespěchejte, nehoňte se a držím vám palce. Aneta, zdravakrasna.blogspot.cz.

Aneta Šamánková

Přečtěte si Anetin příběh:

Fitness brokolice – Magdalena Nácovská

Jako veganka si hlídám nutriční skladbu svých jídel a věřím, že živinově i kaloricky vyvážená strava během celého dne je klíčem ke zdraví a hezké postavě.

Kalorickétabulky.cz mi pomáhají rychle najít nutriční hodnoty jednotlivých surovin, takže správná skladba jídelníčku je s nimi mnohem jednodušší. Doporučuji si jeden den hledat a zapisovat výživové hodnoty surovin a jídel, která sníte, a večer se podívat, jak jste se trefili do optimální skladby stravy.

V nevhodně vyvážené stravě s přemírou cukrů, tuků a nedostatkem bílkovin bývá často háček, proč se lidem nedaří proměnit vzhled své postavy. Kdo preferuje kaloricky i nutričně vyvážená jídla, může se inspirovat v mojí nové kuchařce Fitness Brokolice v kuchyni. Ve svých receptech u každé porce uvádím množství kalorií, % doporučeného denního příjmu i zastoupení bílkovin, sacharidů a tuků. Magdalena, www.FitnessBrokoliceVKuchyni.cz.

Oblíbená kombinace ve spojení obilovin a luštěnin, díky které získáme komplexní aminokyseliny a podpoříme tak regeneraci a nárůst svalové hmoty. Kari rýže s hnědou čočkou, tofu v krustičce a směs zeleninky brokolice, mrkve, kedlubny a černých oliv.

Přečtěte si pár dobrých rad ohledně veganství:

Hanka Lang

Co bych popřála čtenářům Kalorických tabulek do nového roku? Každý nový rok, ať chceme, nebo nechceme, přináší s sebou hodnocení toho předešlého a plány na ten další. Hodnotíme, co jsme udělali dobře, co se nám nepodařilo, co bychom si od nového roku přáli, co chceme udělat jinak…

  • …. jednou jsem ke svým narozeninám dostala jako dárek láhev velmi drahého šampaňského. Řekla jsem si, že ji vypiji při nějaké výjimečné příležitosti. Další rok jsem  dostala tu samou láhev znovu. A když jsem ji chtěla uložit, našla jsem tu z předešlého roku nenačatou ve své skříni. Byly to velmi smutné narozeniny. Jak to, že jsem v tom minulém roce neměla jedinou příležitost otevřít láhev šampaňského na oslavu? Bylo mi z toho smutno a uvědomila jsem si, jak hloupé to ode mne bylo! Od té doby již na nějaké speciální příležitosti nečekám.

Přeji všem do nového roku mnoho důvodů k otevření těch „nejdražších láhví šampaňského“, což v přeneseném slova významu znamená, abyste si užívali každý den, jako ten jedinečný  – jako kdyby prostě žádný jiný den nepřišel a my nemohli napravit naše chyby ze dne předešlého. A úplně stejné je to právě s jídlem, s kaloriemi, ve vztazích k přátelům, našim milovaným a dětem.

Ať už si dáte předsevzetí jakákoliv, nenechte si namluvit, že to nefunguje. Funguje! Nový rok je výjimečné datum a má něco v sobě, co ostatní dny prostě nemají. Dejte si krásná předsevzetí a pracujte každý den na tom, jak je plnit, abyste ten další nový rok mohli zhodnotit ten předešlý jako úspěšný ve všech směrech. Vaše Hanka.

Přečtěte si také článek o hubnutí:

Za celý tým Kalorických tabulek vám přejeme v novém roce splnění všech přání a když tomu trochu pomůžeme, budeme rádi.

Zajímavé odkazy pro všechny, kteří chtějí s námi zhubnout:

  1. Začínáte s vyplňováním naší aplikace? Pak se podívejte na instruktážní video.
  2. Dále by se vám mohlo hodit Jak na vyplňování aplikace Kalorické tabulky krok za krokem aneb mějte své kalorie snadno pod kontrolou
  3. Speciální vychytávky pak můžete nastudovat v článku Tipy a triky, jak správně a efektivně využívat aplikaci kaloricketabulky.cz
  4. A není na škodu mrknout na Jak vyhodnocovat jídelníčky pomocí aplikace Kaloricketabulky.cz

Z archivu aneb přečtěte si také:

Marcy: Kalorické Tabulky mi daly kontrolu, jistotu a paradoxně svobodu v jídle

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

26.12.2016 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024